Motive Rugăciune Misiune | 11-17 octombrie 2018

Verificarea cărții Iona: Tanzania
Mulțumim tuturor celor care v-ați rugat pentru protecție în călătoria lui Ionuț Cuceuan. Săptămâna aceasta alături de consultant și echipa de Surzi*, Ionuț va verifica pasajele care s-au tradus din cartea Iona. Surzii din echipa de traducere vor să organizeze o întâlnire la care să invite Surzi din diferite denominațiuni și zone din Dar es Salaam, pentru a primi comentarii și observații cu privire la traducere. Tot pe parcursul acestei săptămâni traducătorii au schițat, și planifică o traducere simplificată care are ca țintă copiii Surzi și cei care trăiesc în zone izolate și care nu au avut, sau au puțină experiență în limbajul semnelor tanzanian. Rugați-vă pentru înțelepciune, putere și rod în urma acestor eforturi. Rugați-vă pentru comunitatea de Surzi din Tanzania să beneficieze de Evanghelia în limba lor.

*Surd: Surd (cu „S” mare) se referă la adoptarea normelor culturale, a credințelor și a valorilor comunității de Surzi.

Termenul “surd” se scrie capitalizat atunci când este folosit ca o referință scurtă ca fiind membru al comunității de Surzi.

Exemplu: El este Surd. (Semnificând că este parte a comunității de Surzi.)

Exemplu: El este surd. (Semnificând că este o persoană cu deficiență de auz.)

Rugăciune pentru familia Dumitriu

  • mulțumim Domnului pentru toți cei care au participat la cursul de instruire Biblică pe termen lung pentru liderii bisericilor din Patep;
  • mulțumim Domnului pentru interesul celor care au venit pentru a doua oară la curs, perseverând în cunoașterea lui Dumnezeu prin Scriptură, și în special pentru cei câțiva tineri care au fost gata să pună și întrebări;
  • să ne rugăm pentru întreaga comunitate din Denglu, ca Domnul să-i facă stâlpi în biserica Sa și să le deschidă inima și mintea tot mai mult pentru El, astfel ca ei să fie gata să spună: „Facă-se voia Ta și nu voia noastră! Vină Împărăția Ta și nu împărăția noastră!”;
  • rugați-vă pentru noi ca în mijlocul bătăliilor spirituale, să nu cădem de oboseală, să nu fim descurajați de lucrurile negative care se întâmplă cu noi și în jurul nostru;
  • rugați-vă de asemenea pentru câțiva oameni cu care să putem avea părtășie ziditoare în zona Patep și în orașul Bulolo.

*Puteți urmări AICI materialul video inclus în ultima lor scrisoare de informare.

Întâlnirea cu organizațiile membre în PIM: România
Ruben Dubei va participa în perioada 15-17 octombrie la întâlnirea organizațiilor misionare care formează PIM (Parteneri în Misiune). Se va prezenta un raport al activităților desfășurate anul acesta și se vor face planuri de viitor în vederea extinderii mișcării naționale de misiune. Alături de reprezentanții organizațiilor vor fi prezenți și câțiva păstori. Să ne rugăm pentru o părtășie frumoasă și planuri călăuzite de Domnul. Să ne rugăm ca mai multe biserici din România să se mobilizeze pentru lărgirea Împărăției lui Dumnezeu până la marginile pământului.

Perioada de odihnă: România
Luminița Prisecaru s-a întors în țară pentru o perioadă scurtă. Rugați-vă împreună cu noi ca timpul ei de acasă să fie unul de odihnă și reînviorare. Rugați-vă ca Dumnezeu să o protejeze în călătoriile pe care le va face în România și pentru o reconectare bună cu familia, prietenii și bisericile care o susțin. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru slujirea ei plină de pasiune în proiectul de traducere a Bibliei în limba Ale din Etiopia și dorim ca mărturia ei să fie primită cu bucurie și să înflăcăreze bisericile din România să o susțină în continuare.

Pregătiri pentru aniversarea celor 10 ani de lucrare: Wycliffe România
Să ne rugăm ca ultimele detalii în vederea pregătirii pentru aniversarea de 10 ani a Asociației Wycliffe România să fie finalizate și să Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toți cei care și-au exprimat dorința să fie alături de noi la această sărbătoare. Ne rugăm ca acest eveniment să fie un prilej de laudă la adresa lui Dumnezeu pentru purtarea Lui de grijă de-a lungul celor 10 ani de slujire în care am văzut credincioșia și minunile Lui. Vă invităm să sărbătoriți împreună cu noi. Detaliile și formularul de înscriere le găsiți aici.

Trei cărți noi despre traducerea Bibliei: Wycliffe România
Suntem bucuroși să vă informăm că urmează să publicăm trei cărți noi care vor conține mărturiile a mai multor misionari implicați în lucrarea de traducere a Bibliei. Să ne rugăm ca materialele să poată fi corectate și editate la timp pentru ca să putem prezenta cele trei cărți în cadrul aniversării de 10 ani a Asociației Wycliffe România. Dorim ca aceste cărți să fie o binecuvântare pentru cei ce le vor citi și ei să fie îmbogățiți în cunoașterea lui Dumnezeu și a planului Lui pentru ducerea Evangheliei la toate neamurile.

Evaluarea ultimelor nevoi: Federația Rusă și Asia Centrală
Partenerii care lucrează la traducerea Bibliei în Rusia și Asia Centrală se vor reuni la întâlnirea lor anuală din noiembrie. Ei vor discuta despre grupurile de limbi care nu au încă Scriptura disponibilă și cum să intre în contact cu oamenii care vorbesc limba acestor grupuri pentru a ajuta începerea procesului de traducere. Situațiile rămase prezintă complicații și provocări speciale. Rugați-vă pentru înțelepciune, pentru o înțelegere clară a nevoilor și cum ar trebui să înainteze lucrările.