Motive Rugăciune Misiune | 11-17 iunie 2020

Rugăciune pentru familia Dumitriu
După o încercare nereușită în luna martie de a veni acasă din Papua Noua Guinee în România, familia Dumitriu, după o așteptare lungă a primit în sfârșit voucher-ul pentru biletul nefolosit și a reușit să cumpere un nou bilet pe data de 18 iunie. Dar se pare că, deși compania le-a vândut biletele, nici acum nu este sigur că ei vor putea zbura pe ruta respectivă. Ei acum trebuie să ia decizia, dacă să încerce să schimbe biletele pe o altă rută și să aplice pentru aprobări și viză necesară pentru tranzit, care s-ar putea să nu fie gata la timp, sau să aștepte, dacă se va rezolva problema pe ruta originală. Rugați-vă pentru ei pentru pace în mijlocul încercărilor, și totodată, ca să poată ajunge acasă la timp, deoarece tatăl lui Hajni este grav bolnav. Ei ar vrea să-l poată găsi pe el în viață.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Bolewa, Nigeria
După calendarul lunar, în luna iunie ne rugăm pentru poporul Bolewa din Nigeria, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Rugați-vă ca înregistrările audio cu mesaje din Scriptură care sunt disponibile în limba Bole să fie larg difuzate prin radio. Rugați-vă ca acest popor să-L cunoască pe Isus ascultând emisiunile creștine și să primească Biblia în limba lor. Rugați-vă pentru pace și protecție de grupările teroriste.

Decizii cu privire la proiecte: Filipine
Filipine se află într-o stare de calamitate din cauza COVID-19, iar guvernul implementează cu strictețe regulile de ședere la domiciliu și distanțare socială. Liderii Asociației Traducătorilor din Filipine, conduși de directorul executiv James Daguman, se confruntă cu probleme cheie în unele proiecte de traducere. Aceste proiecte au fost întrerupte, deoarece traducătorii și facilitatorii de proiect sunt blocați în locuri din afara zonelor în care au lucrat. Rugați-vă pentru înțelepciune și discernământ în timp ce liderii și echipele iau decizii cu privire la următorii pași. Cereți-I lui Dumnezeu creativitate, deoarece explorează opțiunile disponibile, în special în zonele fără acces la internet.

Numirea directorului interimar: Papua Noua Guinee
Bordul Asociației de Traducere a Bibliei din Papua Noua Guinee l-a numit pe fratele Barton Maino pentru un mandat de director interimar pentru organizație. Barton este în prezent directorul pentru dezvoltarea parteneriatelor. El a început orientarea pentru rolul de director în martie și va prelua funcția cu normă întreagă pe 5 iulie. Rugați-vă pentru el în timp ce preia conducerea în aceste perioade provocatoare cauzate de pandemia coronavirusului. Cereți-I Domnului să-i dea înțelepciune, putere și curaj. Rugați-vă ca Domnul să-l ajute pe el și personalul în timp ce lucrează împreună.

Schimbarea conducerii în parteneriatul Pacific Wa’a: Pacific
Trei persoane din Parteneriatul Pacific Wa’a (PWP) au fost desemnate să preia conducerea grupului în timpul reuniunilor din ianuarie din Auckland, Noua Zeelandă. Jason Griffiths, Michelle Axelson și David Gela au preluat de la cei care au condus PWP din 2010. Rugați-vă pentru noii lideri în timp ce conduc grupul. Lăudați-L pe Domnul pentru dorința acestor lideri de a încuraja oamenii din insulele Pacificului să participe mai activ și să ajute la conducerea mișcării de traducere a Bibliei. PWP este o colaborare între organizații partenere implicate în a vedea că fiecare comunitate lingvistică din Insulele Pacificului are acces la Scripturi. Cuvântul Wa’a înseamnă „canoe” în limba hawaiiană. Este un simbol al călătoriei împreună.

Mergând înainte: Europa
Liderii organizațiilor Alianței din Europa se întreabă cum ar trebui să înainteze cel mai bine pe măsură ce restricțiile din cauza coronavirusului sunt ridicate treptat. Provocări în fața lor:
• Personalul care lucrează temporar de acasă trebuie să continue pe termen lung?
• Cum și când ar trebui să se reînceapă dezvoltarea parteneriatelor?
• Când trebuie să se întoarcă misionarii în țările în care slujesc?
• Cum ar trebui să abordeze organizațiile Alianței scăderea finanțării din cauza crizei economice?
Acestea sunt câteva dintre problemele cu care se confruntă conducerea în Europa. Cereți-I lui Dumnezeu să le arate calea de urmat pe măsură ce se întâlnesc împreună în viitorul apropiat și discută aceste probleme într-o videoconferință.

Concentrare pe creștere: America
Facilitatorii și coordonatorii din echipa de conducere a Alianței Globale Wycliffe din America, colaborează în acest an pentru a crește în autocunoaștere și caracter personal și spiritual. Fiecare s-a angajat să dezvolte și să fie responsabil pentru un plan de creștere personalizat. Ei recunosc că în calitate de lideri, viața lor este instrumentul primar pe care Dumnezeu îl folosește pe măsură ce ei ghidează și îi slujesc pe ceilalți. Rugați-vă pentru ei, deoarece fiecare lucrează la domeniile de creștere pe care Dumnezeu i-a determinat să le dezvolte. Membrii echipei lucrează în grupuri de doi sau trei pentru a împărtăși obiective personale și a se încuraja unul pe altul. Rugați-vă pentru un spirit de deschidere și sprijin reciproc. Cereți-I lui Dumnezeu să lucreze în viața fiecăruia dintre ei și să aducă transformări care să afecteze nu numai echipa, ci și toți oamenii cu care interacționează.