Buletin de rugăciune 10-16 martie 2023

Adunarea generală Wycliffe România
Săptămâna viitoare (17-18 martie) va avea loc la Oradea adunarea generală anuală a Asociației Wycliffe România. Vor participa membrii bordului de conducere și misionarii Wycliffe România.

 • Rugați-vă ca Domnul să îi păzească pe cei care vor călători.

 • Rugați-vă pentru călăuzirea Domnului și înțelepciune în discuțiile care vor avea loc despre bunul mers al lucrării.

 • Rugați-vă pentru un timp de părtășie binecuvântat și întărirea relațiilor dintre noi.

 

Vești din Etiopia
Vă rugăm să continuați să o aduceți înaintea Domnului pe Luminița și echipa din Ale. Ea ne scrie:

 • Săptămâna trecută, am fost împreună în Arba Minch unde consultantul ne-a verificat următoarele cărți ale Noului Testament: 1 și 2 Timotei, Tit și Filimon. Traducătorii nu au putut călători cu mine prin Konso. Din cauza conflictelor nerezolvate între Ale și Konso ei nu se simt în siguranță să călătorească prin acea zonă, așa că am călătorit singură. Slavă Lui pentru protecție, căci am ajuns cu bine, însă aș dori să vă rog să continuați să vă rugați pentru siguranța noastră aici! 

 • Momentan, sunt într-un tratament foarte intens de 10 zile cu trei antibiotice diferite, căci sistemul meu digestiv a fost invadat de tot soiul de bacterii. Aș aprecia rugăciunile voastre ca aceste medicamente să-și facă efectul.

 • În rest, suntem bine și lucrarea merge înainte. Noi am luat în ordine cărțile Noului Testament și avem nădejde să finalizăm traducerea întregului Nou Testament anul viitor, dacă va voi Domnul sa îngăduie în continuare pace și sănătate.

 

Dicționare în limbile semnelor: proiectul SooSL
Tabita ne scrie: 

 • Mulțumesc pentru rugăciunile voastre pentru întâlnirile de săptămâna trecută pentru proiectul SooSL. Mulțumesc Domnului că a făcut posibil să ne reîntâlnim ca echipă în mod fizic după patru ani. 

 • Am făcut o evaluare a muncii noastre de până acum și mulțumim Domnului că ne dă bucuria să vedem că în ultimii ani programul SooSL a fost folosit mai mult decât am prevăzut noi.

 • Am alcătuit, de asemenea, o listă lungă cu diferite propuneri pentru viitor. Rugați-vă ca Domnul să ne dea discernământ și înțelepciune să știm ce să alegem și să implementăm pentru că nu le putem realiza pe toate.

 

Instruirea vorbitorilor de limbă maternă în regiunile neatinse: Ciad
Oralitatea este una dintre strategiile de formare pe care ATALTRAB le folosește pentru a ajuta comunitățile din Ciad să fie echipate cu Cuvântul lui Dumnezeu în limbile lor materne. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru un atelier de traducere orală a Bibliei care a avut loc între 13 februarie și 3 martie în Moundou. Comunitățile lingvistice vizate pentru acest curs de formare au fost Gula, Ndam și Mulgi. Aceste grupuri de oameni nu au fost încă atinse cu Evanghelia și nu există încă nicio biserică în aceste comunități. Mai mulți specialiști ATALTRAB au participat pentru a instrui pe cei 12 membri din aceste trei comunități lingvistice. Rugați-vă ca participanții să fie capabili să pună în aplicare abilitățile pe care le-au învățat. Rugați-vă, de asemenea, ca acest program să ajute la plantarea de biserici în aceste comunități.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie:  Duwai, Nigeria
Poporul Duwai trăiește în condiții severe, la temperaturi înalte, unii locuind în zone izolate. Amestecă islamul cu religiile tradiționale africane. Au respins eforturile misionarilor nigerieni de a le duce Evanghelia, iar oricine acceptă literatură creștină poate fi persecutat. Nu există resurse creștine în limba lor. Traducerea Bibliei este o prioritate absolută, împreună cu producerea altor materiale într-o formă care să vorbească culturii orale Duwai.

 • Rugați-vă ca Domnul să pregătească inimile lor pentru a-L primi pe Hristos. Le voi da o inimă ca să înţeleagă că Eu sunt Domnul. Ei vor fi poporul Meu, iar Eu voi fi Dumnezeul lor, dacă se vor întoarce la Mine cu toată inima lor. Ieremia 24:7

 • Rugați-vă pentru o mijlocire și evanghelizare continuă din partea bisericilor nigeriene. Rugați-vă ca misionarii să persevereze în efortul lor de a ajunge la acest popor.

 • Rugați-vă pentru producerea de materiale creștine în limba Duwai.

 

Dumnezeu este Cel care are grijă de toate: Filipine 
În urmă cu peste 30 de ani, poporul Ibaloy (186.000 de oameni) a primit Noul Testament în limba lui. Și Vechiul Testament a fost tradus complet, iar întreaga Biblie a fost dedicată pe 17 februarie anul acesta. Echipa a trecut printr-un proces de traducere lung și provocator, dar se bucură în Domnul pentru credincioșia și grija Sa. Atunci când au apărut îndoieli și s-au întrebat: „Va avea această lucrare un impact?”, ei și-au redirecționat atenția către Dumnezeu. „Suntem liniștiți că Dumnezeu este Cel care are grijă de toate. Noi trebuie doar să ne supunem”. Echipa se bazează pe promisiunea din Proverbe 16:9: „Inima omului se gândeşte pe ce cale să meargă, dar Domnul îi îndreaptă paşii.” (Proverbele 16:9).

 • Rugați-vă pentru un duh de recunoștință în rândul oamenilor care au acum întreaga Biblie.

 • Rugați-vă pentru distribuirea pe scară largă a cărților în regiune. Echipa a fost copleșită de cereri de Biblii.

 • Rugați-vă pentru activități eficiente pentru folosirea Scripturii în comunitate. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să transforme multe vieți prin Cuvântul Său.

 

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Greci, Georgia
Grecii vorbitori de limbă Urum au părăsit Anatolia la începutul secolului al XIX-lea. Un grup majoritar a emigrat în Georgia, unde trăiesc și astăzi. Aceștia au păstrat varietatea limbii turce pe care strămoșii lor o vorbeau în perioada de dinaintea emigrării și au îmbogățit-o cu influențe din limbile din noul mediu, în special din rusă. Sunt creștini ortodocși din cauza strămoșilor lor greci. Chiar dacă nu folosesc limba urum în liturghie, mulți o folosesc în rugăciune.

 • Deși sunt religioși, nu au o relație strânsă cu Dumnezeul cel viu. Rugați-vă să-L slujească din toată inima. Isus i-a răspuns: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.” Matei 22:37

 • Nu au o înțelegere clară a Evangheliei. Rugați-vă pentru resursele necesare pentru traducerea Bibliei în limba lor.

 • Rugați-vă să își recunoască sărăcia spirituală și să caute bogățiile harului lui Hristos.