Motive de rugăciune în timpuri de criză – familia Dubei

Vă salut din partea familiei mele și vă mulțumim tuturor celor care v-ați rugat și care continuați să vă rugați constant pentru noi. De când ne-a chemat Domnul la lucrarea de misiune, începând cu anul 2003 și până acum, au fost mulți frați și surori care ne-au susținut pe genunchi înaintea Domnului. Pot să spun că rugăciunile dumneavoastră au fost absolut necesare pentru succesul lucrării pe care am desfășurat-o cu popoarele din Africa. Am vizitat mai multe biserici, atât în țară cât și în diaspora, în care am întâlnit frați și surori pe care nu-i cunoșteam și care ne-au mărturisit că s-au rugat pentru noi. Obișnuiam să le răspund, „acum înțelegem noi de ce a mers lucrarea bine!” Până când vom ajungem în cer, nu vom ști câți credincioși s-au rugat și se roagă pentru noi. În cer ne vom întâlni, și tot acolo vom cunoaște pe deplin rezultatul rugăciunilor noastre. Domnul să vă răsplătească cu rod bogat și veșnic.

Lucrarea de misiune este un război spiritual, de aceea, în mod special, atunci când am început să fim implicați în acest război, rugăciunea a devenit practica noastră principală. Țin minte că în primii ani de slujire în Ghana când încă nu eram obișnuiți cu moscheile și cu chemarea musulmanilor la rugăciune prin difuzoare, la orele 4.00 și 5.00 dimineața, mă trezeam și eu și mă rugam odată cu ei. Mi-a prins bine acel timp de rugăciune mai ales la început când totul era diferit, ca o lume nouă pentru noi. Un exemplu în care Dumnezeu ne-a răspuns la rugăciuni în Ghana a fost când ne-am rugat pentru o femeie din biserica noastră care era posedată de demoni. Se ridica în timpul programului și striga tare, făcea gălăgie mare și deranja biserica așa de mult încât nu mai puteam continua programul. Atunci ne opream și ne rugam cu toții pentru ea. După câteva duminici în care s-a repetat scena aceasta, femeia a fost eliberată și participa frumos la rugăciune, la cântare și la studiu biblic.

Acum, de când s-a declanșat starea de urgență, datorită pandemiei de COVID-19, rugăciunea a devenit din nou prioritatea numărul unu în viața și lucrarea noastră. Cred că acesta este și unul din scopurile lui Dumnezeu cu această criză. Este un timp în care avem nevoie de Dumnezeu și de călăuzirea Lui pentru că planurile făcute la începutul anului s-au dat peste cap. Din păcate Dumnezeu trebuie să aducă o criză pentru a ne apropia mai mult de El.

Vă rugăm să cereți Domnului pentru noi:

  1. O legătură și o părtășie mai strânsă cu El;
  2. O legătură și o părtășie mai frumoasă în familia noastră;
  3. O călăuzire mai clară în planurile Lui pentru lucrarea la care ne-a chemat.

În pregătire pentru revenirea Domnului Isus care se apropie, vrem ca Domnul secerișului să scoată mulți lucrători la secerișul Lui, și astfel Evanghelia Împărăției să ajungă la toate neamurile. Vă mulțumim încă o dată pentru colaborarea în rugăciune. Domnul să ne răspundă și să fie glorificat prin noi. Amin.