Mângâierile Tale îmi înviorează sufletul

,

„Să mai pornesc […] sau să mă las?” – Judecători 20:28b

Textul acesta m-a răscolit adânc în luna ce tocmai a trecut, pentru că rezonează mult cu experiențele din ultima vreme. Contextul versetului este lupta dintre bărbații lui Israel și seminția lui Beniamin. Israel știa sigur că era voia Domnului să înfrunte pe oamenii din Beniamin și să stingă răul de acolo, și totuși… s-au suit de două ori să se lupte cu ei și au pierdut ambele dăți.

Normal că poporul era confuz, îndurerat și fără speranță. Atunci Fineas Îl întreabă pe Domnul ‘să mai pornesc… sau să mă las?’.

Cu această întrebare m-am confruntat și eu în legătură cu problemele mele cu viza. Știu sigur că e voia lui Dumnezeu să fiu în Columbia. Sunt convinsă că sunt în locul potrivit, cu oamenii potriviți și în rolul potrivit. Și totuși… de ce am falimentat de mai multe ori cu viza? De ce Domnul nu aduce rezolvare mai rapid?

Încă n-am un răspuns la aceasta, însă știu că după ce Fineas a pus acea întrebare Domnului, El i-a răspuns să se ducă la bătălie și de data asta au avut victorie.

M-am gândit mult la faptul că, odată ce știi că ești în voia Domnului, te aștepți ca toate lucrurile să meargă bine și să curgă natural, dar nu se întâmplă întotdeauna așa. Și asta nu anulează faptul că ești în voia Domnului, ci mai degrabă lucrează la încrederea, răbdarea și reziliența ta în calitate de urmaș al lui Hristos.

Continuând pe aceeași notă, în ultima scrisoare povesteam că am primit extensia vizei de turist și am aplicat pentru viza religioasă. A fost un șoc pentru mine când am aflat că cererea a fost respinsă. De două ori! Asta a însemnat că a trebuit să ies din țară o zi și să revin ca să primesc alte 90 de zile pe viză de turist.

Prin harul Domnului, am trecut cu bine la imigrări, însă aceasta este doar o soluție temporară. Trebuie să găsim o altă modalitate pe termen lung pentru a obține viza.

Călătoria în Quito, Ecuador a fost foarte interesantă și m-a învățat să fiu mai flexibilă, spontană și să mă bucur de experiența asta, cu toate că a venit din cauza problemelor cu viza. Las mai jos câteva poze.

Motive de rugăciune

  • Lăudați-L pe Dumnezeu pentru experiența plăcută în Ecuador!
  • Lăudați-L pe El pentru că totul a mers bine la imigrări la întoarcere!
  • Rugați-vă pentru înțelepciune și ca El să ne arate care e soluția cea mai bună pentru viza pe termen lung.
  • Rugați-vă pentru întâlnirea regională cu echipa din aprilie: pentru organizare, înțelepciune și atingerea scopurilor propuse.
  • Rugați-vă pentru luna martie: am o mulțime de lucruri de terminat, continuat și început și încerc să găsesc echilibrul în toate.

Crâmpeie de cultură

Îmi amintesc că într-una dintre prezentările în biserică înainte de a pleca în Columbia vă spuneam că, prin susținerea voastră, e ca și cum v-aș lua cu mine pe câmpul de misiune. Am realizat în ultima lună că sunt multe aspecte interesante din cultura columbienilor pe care le pot povesti și care sper că vă vor trezi interesul. Așa că s-a născut o nouă rubrică: crâmpeie de cultură.

Luna aceasta vă împărtășesc pasiunea columbienilor de a combina două cuvinte în una singură pentru a numi ceva:

exemplu – ‘fruver’ e combinația dintre ‘frutas y verduras’ (fructe și legume) și e cuvântul pe care îl folosesc pentru ‘aprozar’.

Am văzut un alt magazin mixt aproape de apartamentul nostru care se numește ‘Nicolman’ pentru că zona în care se află se numește ‘Nicolas de Federman’.

Fiți binecuvântați! Cu oameni ca voi înaintează Împărăția lui Dumnezeu!

Damaris