Lucrarea în echipa Wycliffe, primul trimestru 2015 – Hajni și Mihai

 “Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor.” Matei 24:14

Pace,

Mulțumim Domnului pentru purtarea Lui de grijă, pentru pomii infloriți și pentru zile mai însorite aici la Oradea.

Acest prim trimestru a trecut, nu lipsit de încercări, dar din nou am experimentat și biruințele Domnului pentru care suntem foarte mulțumitori!

O familie de misionari s-a întors pentru o lună în țară. Primul lor an pe câmpul de misiune a fost foarte tensionată datorită mai multor factori, ca: greutățile de adaptare la un nou mediu climatic și social; munca asiduă de renovare a “casei” unde s-au mutat pentru lucrare, acesta având de fapt doar ziduri și acoperiș; nevoia de a săpa o fântână datorită lipsei de apă; probleme de sănătate proprii dar și a unor rude apropiate din România, și multe alte încercări, atacuri. Toate acestea coroborate au generat intervenții din partea noastră, a echipei de birou și în special a lui Hajni și Jeroen, atât pe perioada șederii lor pe câmp, cât și în țară, pentru soluționare, mediere sau lucruri administrative. Slavă Domnului că ei au reușit să se întoarcă pentru a continua slujirea într-un proiect de traducere și în ultimul timp apele s-au liniștit!

Domnul a păzit și o altă familie de misionari în mijlocul problemelor de sănătate. Doi membrii ai familiei au necesitat evacuare medicală, o dată din junglă și o dată din țară. Toate acestea au generat multe intervenții telefonice și prin e-mail, pentru: a ajuta familia în momentele de criză, a urgenta procedura firmei de asigurare, a afla noutățile și a ține la curent persoanele implicate. Mulțumim lui Dumnezeu că a fost credincios și a vindecat aceste persoane și mulțumim celor care s-au implicat în rugăciune! A meritat!

Mulțumim lui Dumnezeu și pentru noii candidați: o fată din Zărnești care dorește să slujească în India, și o familie cu doi copii din Iași care dorește să slujească în Papua Noua Guinee în echipa de suport tehnic. Hajni s-a ocupat cu procesul lor de aderare: ghidarea lor spre domeniul potrivit, verificarea referințelor, interviuri, furnizarea de informații în ceea ce privește nevoia și posibilitățile viitoare de instruire, stabilirea bugetului pentru câmp, etc. Rugați-vă pentru poziționarea lor pe câmpul de misiune cu binecuvântarea Domnului.

dumitriu04151

Suntem mulțumitori Tatălui și pentru cele 3 noi documentare despre misionarii Wycliffe România, finalizate în acestă primăvară. Mihai s-a ocupat de procesul elaborat de editare video a acestor materiale care urmează a fi incluse pe noul DVD Wycliffe România “Lumină în Junglă”. În prezent lucrează la pregătirea acestui DVD pentru producție. Rugați-vă, ca acest material să ajungă la acele persoane a căror inimă Domnul Isus a pregătit-o pentru implicare în misiune (prin a merge, a se ruga, sau a dărui).

În noiembrie va avea loc “Conferința pentru organizațiile Wycliffe din Europa Centrală și de Est” la Oradea. Scopul este de a strânge legăturile cu alte organizații Wycliffe din țările vecine, de a împărtăși informații și resurse și de a ne uni eforturile pentru ca Scriptura să ajungă cu adevărat până la “marginile pământului”. Acest eveniment va fi organizat de Wycliffe România, așa că am început deja să facem primii pași: căutarea locației potrivite și negocierea.

Slăvim pe Cristos pentru “Cursul de evanghelizare personală” ținut în cadrul bisericii noastre (Biserica Baptistă Speranța Oradea), de fratele Daniel Măgureanu din Deva. A fost o experiență unică și motivatorie, în care am pășit, cred, cu toții la început cu frică, dar apoi și cu entuziasm, în special când am realizat că oamenii cu care am vorbit pe stradă, fără să-i cunoaștem, sunt mult mai deschiși să vorbească cu noi decât suntem noi să vorbim cu ei. Cursul a fost foarte benefic pentru că a explicat foarte bine că Domnul ne-a trimis să vestim Evanghelia tuturor, nu doar rudelor sau prietenilor. Acest curs a venit pentru a sprijini noul obiectiv al viziunii bisericii noastre de a avea cel puțin un suflet mântuit la fiecare serviciu de duminică. Lăudăm pe Dumnezeu pentru că El a dat o viziune atât de clară bisericii. Acum depinde de noi să ne facem partea. Sprijiniți-ne în rugăciune ca El să ne dea curaj și putere pentru a vorbi oamenilor despre Isus, a-i invita la biserică și a fi sensibili la nevoile lor!

Același obiectiv este susținut și de grupele mici săptămânale de studiu, care prin activități practice încearcă să ducă Evanghelia altora. Mihai este coordonatorul unui grup mic. Rugați-vă pentru el ca să poată fi un bun slujitor și să poată transmite viziunea cu putere.

dumitriu04153

De asemenea, acest curs ne-a ajutat să îndrăznim să împărtășim mai mult cu mama lui Hajni despre Isus. Dintr-un material scurt am primit și câteva idei cum s-o provocăm să se gândească la starea ei și la statutul ei în fața lui Dumnezeu. La final, ne-am rugat împreună ca Domnul să preia conducerea asupra vieții ei. Așteptam această zi de mulți ani, și acum, din mila Domnului s-a întâmplat! Slavă Lui!!!  Vă rugăm, să ne susțineți în rugăciune, ca ea să conștientizeze importanța deciziei făcute și Domnul să dea creștere din puțina credință de început! Ne rugăm în continuare și pentru restul membrilor familiilor noastre, care încă nu s-au întors la Domnul.

Dăm slavă Domnului că acum suntem pe linia de plutire din punct de vedere financiar, presupunând desigur perseverența celor ce ne susțin acum.

Vă mulțumi dragi frați și surori pentru că sunteți alături de noi în slujire, că sunteți părtași atât biruințelor cât și nevoilor noastre. Domnul nu va rămâne dator! Sprijinul dumneavoastră este esențial pentru ca noi să putem continua slujirea pe termen lung alături de Wycliffe România, pentru a face posibil ca misionarii actuali cât și cei care vor deveni în viitor, să poată răspândi Cuvântul.

Mulțumim Domnului pentru: că El ne-a ascultat rugăciunile și mama lui Hajni s-a rugat să-L primească pe Isus în viața ei cei care sunt credincioși; atât în susținerea noastră în rugăciune, cât și financiar; cursul de evanghelizare și efectele benefice ale acestuia; vindecarea colegilor noștri de pe câmp.

Cu ocazia sărbătorilor de Paști vă/ne dorim ca să putem să ne concentrăm mai mult asupra jertfei Domnului Isus și prin asta să fim îndemnați la o viață mai dedicată Lui! Să ne bucurăm în El! Cristos a înviat!

Cu drag,
Hajni și Mihai