Isus, Nădejdea noastră – Tabita Constantin

,

 Dacă numai pentru viaţa aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos, atunci suntem cei mai nenorociţi dintre toţi oamenii! Dar acum, Hristos a înviat din morţi, pârga celor adormiţi. 1 Corinteni 15:19-20

Dragi frați și surori,

Vă salut cu drag din Oradea și aș vrea să împărtășesc cu voi câteva gânduri despre situația noastră de aici. Este un timp cum nu a mai fost pentru mulți, dar sunt convinsă că bunătatea Domnului umple pământul chiar și acum și toate lucrările Lui se împlinesc cu credincioșie (Psalmul 33:4-5). De la instaurarea stării de urgență, lucrăm de acasă. Pentru că activitatea mea se desfășoară pe calculator, pot să continui munca la fel ca înainte. Nu ne mai putem întâlni ca echipă în mod fizic, dar nu am renunțat la întâlnirile de rugăciune și ne adaptăm situației folosind programe online. Mai mult, am început să ne întâlnim în acest mod și cu misionarii plecați și ne bucurăm că putem să îi avem împreună cu noi astfel. Îi mulțumim lui Dumnezeu că nu au fost nevoiți să părăsească țările în care slujesc, sunt și ei în izolare și Domnul este cu ei acolo. Mai mult ca până acum, simțim și noi puțin din ceea ce simt ei în absența celor dragi. Pentru mine anul acesta a fost primul Paște departe de familie și fără biserică. Uneori parcă pierd șirul zilelor cum nu mai pot merge regulat la biserică.

Înainte de a fi interzise adunările publice, la finalul lunii februarie, fratele Ruben, directorul asociației a vizitat biserica în care sunt membră pentru a doua oară. A fost un prilej de mulțumiri către Dumnezeu. Nu pot să îi mulțumesc lui Dumnezeu îndeajuns pentru biserica în care am crescut și pentru dragostea lor. Datorită dărniciei lor și a altor frați și surori nu am fost niciodată în nevoi financiare și nu sunt nici în această perioadă. Am vizitat și alte biserici din Petrești și Oradea împreună cu o parte din colegi. Nădăjduim că va veni vremea când ușile lor se vor deschide din nou și ne vom putea bucura de părtășia unii cu alții.

Împreună cu echipa am mai făcut progrese cu proiectul SooSL. După aproximativ un an de muncă avem prima variată a aplicației într-o formă care poate fi folosită pentru vizualizarea dicționarelor în limbajele semnelor. Se poate accesa la acest link: https://soosl.net/web. Ne dorim ca Domnul să ne ajute să fim de folos prin ceea ce facem pentru ca mesajul Evangheliei să ajungă și la oamenii care nu aud și nu pot să folosească Biblia tipărită.

Chiar dacă multe din planurile noastre pentru anul acesta s-au anulat, noi știm că lucrarea lui Dumnezeu înaintează și vă mulțumim pentru rugăciuni. Dacă ne uităm țintă la Isus, Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre nune pierdem inima. El este izvorul vieții și în El avem totul deplin.

Motive de rugăciune

  • Mulțumesc Domnului Isus că învierea Lui ne dă nădejde pentru viața de aici și cea veșnică.
  • Mulțumesc Domnului că suntem sănătoși, eu și familia mea.
  • Domnul să mă călăuzească și să îmi dea înțelepciune să iau decizii după voia Lui.
  • Domnul să mă ajute să învăț răbdarea în această perioadă și să am inima mulțumită întotdeauna.
  • Domnul să ne aprindă inimile pentru El și pentru lumea pierdută care se află în deznădejde și merge spre moarte veșnică.

Harul și pacea să vă fie înmulțite!

Tabita Constantin