Întăriți-vă unii pe alții! – familia Dubei

„De aceea, mângâiați-vă și întăriți-vă unii pe alții, cum și faceți în adevăr.” 1 Tesaloniceni 5:11

Acest verset biblic surprinde în mod minunat două concepte pe care ne concentrăm în timpul taberelor noastre: mângâierea și întărirea. Lucrătorii lui Dumnezeu implicați în războiul spiritual sunt atacați și răniți în mod constant și au nevoie de mângâiere și vindecare. De asemenea, ei au nevoie să fie întăriți și încurajați să continue lupta spirituală pentru avansarea Împărăției.

În această vară am facilitat cinci tabere, precum și un curs de vindecare a traumelor. În timpul acesta, am auzit multe dureri pe care le au oamenii și am avut ocazia să discutăm cu unii dintre ei. Acești slujitori au nevoie de cineva cu care să vorbească, să își împărtășească poverile, să se roage împreună cu cineva, iar Dumnezeu să le dea putere reînnoită pentru a merge mai departe. Acestea sunt o parte din impresiile participanților pe care le-am primit la final de tabere:

„Eu trăiesc prin relații, nu prin zoom. În zoom suntem ca niște fantome. Aici mă simt ca acasă, sunteți ca familia mea.”

„Ne-am simțit relaxați, fără bariere, l-am descoperit pe Domnul în fiecare din voi.”

„Am simțit prezența și ungerea divină încă din prima seară. Data viitoare să includem și o duminică în program, pentru că nu am simțit niciun zid între diferitele confesiuni reprezentate aici.”

„Ne-am deconectat de la rutina noastră mai mult decât ne așteptam. Am fost ca o familie.”

Mulțumim Domnului că am respirat aer proaspăt după un an de izolare.

Proiecte

Îl lăudăm pe Domnul pentru că ne-a ajutat cu pregătirile pentru începerea proiectului de traducere a Bibliei în limba rromani, în luna octombrie. Mulțumim tuturor celor care s-au rugat pentru acest moment important. Este o mare onoare să facem parte din această slujire. A fost o muncă grea pentru a începe, și va fi nevoie de mulți ani de luptă spirituală și perseverență. Rugați-vă în continuare pentru o bună colaborare între toți cei implicați: comitet, traducători, parteneri și bisericile de romi.

În parteneriat cu Societatea Biblică din România, am ținut cursuri de consiliere pentru vindecarea traumelor, cu o biserică parteneră. Consilierea a devenit o mare nevoie mai ales în perioada pandemiei. Mulți oameni suferă de pierderea celor dragi, alții de depresie. Violența domestică și divorțurile au crescut. Unii suferă de singurătate, în special cei în vârstă. Alții au devenit dependenți de jocuri și alcool și mulți copii suferă de anxietate. Să ne rugăm pentru ei.

Maria a ajutat-o pe Tamara să se pregătească pentru primul ei termen de misiune de doi ani, în Sudanul de Sud. Pregătirile au inclus viza, biletele, vaccinurile, finanțarea, bagajele, cazarea, carantina… Maria a ajutat-o, de asemenea, pe Damaris să meargă în Anglia pentru instruire. Ea se pregătește să lucreze cu surzii. De asemenea, Maria a ajutat un candidat nou cu documentația pentru procesul de aplicare, ce a fost finalizat și trimis la bordul asociației pentru aprobare. Vă rugăm să vă rugați pentru acești noi membri și pentru ca Dumnezeu să ridice mai mulți lucrători pentru câmpul de misiune.  Vă mulțumim foarte mult pentru sprijinul dumneavoastră, și fie ca Domnul să vă păzească și să vă binecuvânteze familiile și lucrările. El să vă asigure toate cele necesare atât din punct de vedere material cât și relațional și spiritual.

Mulțumiri
 • Lăudăm pe Domnul pentru posibilitatea de a organiza tabere anul acesta;
 • Pentru mângâierea și întărirea Domnului oferită participanților din tabere;
 • Pentru noii membri care pleacă pe câmpul de misiune;
 • Pentru începerea proiectului de traducere a Bibliei pentru romi, în octombrie;
 • Pentru cursurile de vindecare a traumelor organizate vara aceasta;
 • Pentru bisericile și persoanele care ne susțin cu credincioșie de mulți ani.
Cereri de rugăciune
 • Ne rugăm pentru călăuzirea Domnului pentru participanții la tabere.
 • Domnul să le dea înțelepciune traducătorilor romi care își încep activitatea.
 • Domnul să-i întărească pe toți lucrătorii care au fost răniți în lucrare.
 • Tamara să se acomodeze și să învețe mult în lucrarea din Sudanul de Sud.
 • Traducătorii surzi să-și atingă scopurile pentru anul acesta.
 • Domnul să ne binecuvânteze copiii, să crească spiritual pentru gloria Lui.
 • Domnul să mai scoată mulți lucrători la marele seceriș.

Cu drag Dubei Ruben, Maria, Miriam și Levi