În proces de pregătire – Damaris Zlatan

,

Prima scrisoare oficială pe care am trimis-o vorbea îndeosebi despre experiența pe care am avut-o în cele aproape trei luni de pregătire în Anglia, la Moorlands College. (iat-o aici – https://wycliffe.ro/oamenii-schimbati-schimba-oameni-damaris-zlatan/)

Din diferite motive, care cred că au fost așezate și îngăduite de Dumnezeu, plecarea la Oradea pentru programul de OTP (program de orientare și training), care era inițial preconizată în februarie/martie, s-a amânat. În final, s-a hotărât că pot începe acest program online cât încă sunt acasă, la Galați, iar apoi să mă alătur fizic echipei în iulie la Oradea.

Perioada care mi s-a oferit la Galați ca un „bonus” a fost atât de neașteptată și, totuși, atât de benefică. Am avut cam o lună și jumătate de „liniște” și odihnă, în care mi-am repus viața în rânduială și am încercat să procesez experiența intensă din Anglia. Iar apoi „m-am apucat de treabă”. Am reînceput să lucrez, am terminat de tradus parte dintr-o carte, am tradus articole diverse, și în momentul de față ajut o misionară surdă din SUA în procesul ei de învățare a limbii române, pe lângă slujirile în biserică și promovarea organizației noastre, Wycliffe România.

Pentru că acum am și început programul de OTP online, sunt deja în pregătire pentru misiunea cu surzii, în care îmi doresc să-mi găsesc locul și rolul în curând. Orele de limba română pe care i le predau Juliei (misionara de care vorbeam mai sus) sunt extrem de utile și pentru mine. Ea, fiind surdă, dar având aparat auditiv, îmi explică multe fațete ale vieții unui surd și ale culturii lor. Pe lângă aceasta, am început să mă întâlnesc fizic cu Dora, o soră surdă de la noi din biserică. Ea îmi predă limba semnelor române, pe care nădăjduiesc să o învăț foarte bine și să fiu fluentă în curând.

Așa cum menționam mai sus, se apropie perioada plecării la Oradea, în iulie, unde voi continua acest program de pregătire timp de câteva luni. Acolo voi afla mai multe despre comunitatea de surzi, despre cum îi pot sluji și nădăjduiesc să-mi găsesc locul în echipa internațională de acolo. Așadar, vă îndemn să vă rugați împreună cu mine pentru motivele ce urmează!

Rugați-vă pentru:

  • O trecere ușoară la noul context din Oradea – readaptare în echipă și în biserică
  • Un timp eficient și benefic în cadrul programului de pregătire – un timp în care să învăț lucrurile relevante misiunii printre surzi
  • Călăuzirea lui Dumnezeu cu privire la rolul și locul specific în care să slujesc după programul de pregătire

Damaris