Az Úr kegyelmével január 27-én indulunk Pápua Új Guineába (PÚG)

Kedves barátaink és partnereink!

Örömmel számolunk be a PÚG-ba való menetelünkkel kapcsolatos újdonságokról. Novemberben, sok hónapos várakozás után, megkaptuk az 5 évre szóló munkaengedélyt. Pár nappal ezelőtt megérkeztek az útleveleink is, az ugyanerre a periódusra szóló vízummal. Miután szeptemberben szembesültünk az aggasztó hírrel, miszerint várólistán vagyunk a február 1-én kezdődő PÚG-i orientációs képzést illetően, december 6-án olvashattuk, hogy az Úr ezt az akadályt is elhárította, és fogadnak minket a képzésre. Így tehát megvehettük a repülőjegyeket is. A fenti ábrán a 36 órás repülési útvonalat láthatják a “föld végső határáig”, amihez még hozzáadódik a Budapestig való kocsiút és a reptéri várakozás, így legalább egy 42 órás utazást kell jól viselnünk. Kérjük az imatámogatásukat ebben, főleg, hogy még egy 8 óras időeltolódással is számolnunk kell.

dumitriu-04-editat

Még nagyon sok adminisztratív és szervezési teendőnk van indulás előtt. Az egyik nagy kihívás, személyenként maximum 35 kg-ba becsomagolni, kb. 2-2,5 évre (ez az a periódus amire első körben tervezünk menni) szükséges holmit úgy, hogy ismereteink hiányosak az ottani körülményeket illetően.

A sok izgalom és fáradtság közepette nagy áldás számunkra az a házicsoport, melynek tagjai lehetünk a gyülekezetünk keretén belül. Ézsaiás könyvét tanulmányozzuk az “Istoria Binecuvântării” bibliatanulmányozó sorozatot közetve (www.ib-ro.org/resurse), mely hisszük, segít mélyebbre ásni és jobban megismerni Istent. Bátorítunk mindenkit, hogy kóstoljon bele milyen jó egy mélyebb bibliatanulmányban részt venni és ez által meglátni és megérteni még jobban Isten nagyságát, jóságát, de ugyanakkor igazságát is!

Visszanézve az elmúlt évre, elámulunk, hogy életünk egyik legnehezebb periódusában Isten milyen csodálatosan munkálkodott bennünk és körülöttünk. Hálásak vagyunk az Ő gonviseléséért, mely elgördítette az akadályokat, erőt adott, mikor gyengék és tehetetlenek voltunk, és kirendelte azokat a szolgatársakat, akik alkalmi és rendszeres imai és anyagi hátteret biztosítanak ennek a szolgálatnak! Kérjük az Úrat, hogy Ő álda meg gazdagon mindannyiukat, adjon élő és cselkvő hitet az életük minden területén és helyzetében!

Szolgálattal kapcsolatos több információ ebben a videóban található.

Hálásak vagyunk:

  • hogy megkaptuk a munkaengedélyt és a vízumot 5 évre;
  • mert kaptunk helyet a februári PÚG-i orientációs képzésre;
  • a gyülekezetünk keretén belül működő kiscsoportokért és azon belül különösen a miénkért, mert egy igazi szeretet közösségben tanulmányozhatjuk az Ígét és annak tagjai igazi lelki támaszt jelentenek számunkra;
  • hogy Mihai nagymamái és Hajni édesapja jobban vannak.

Imádkozzunk:

  • egészségért, hogy be tudjuk venni az utolsó oltásokat, és nyugodtan tudjunk utazni;
  • erőért és bölcsességért, hogy mindent jól és időben elő tudjunk készíteni;
  • szeretteink megtéréséért és jobb egészségi állapotáért;
  • lelki erőért, hogy minden helyzetben az Úr akaratát végezzük.

Befejezésül ezzel a gondolattal búcsúzunk: Krisztus az Ünnepelt és örömünknek, békességünknek forrása!!! 

Hálával, Hajni és Mihai