Hristos a înviat! – familia Dubei

„…Așa este scris, și așa trebuia să pătimească Hristos, și să învieze a treia zi dintre cei morți și să se propovăduiască tuturor neamurilor, în Numele Lui, pocăința și iertarea păcatelor…” Luca 24:46-47

Lucrarea de răscumpărare realizată la cruce și predicarea răscumpărării depind una de cealaltă. Dacă nu ar exista moartea și învierea lui Hristos, nu am avea nimic de predicat, iar moartea și învierea lui Hristos ar fi în zadar dacă nimeni nu știe despre aceasta. Hristos și-a făcut partea Sa; este rândul nostru să proclamăm tuturor națiunilor ceea ce Hristos a făcut pentru ele. Wycliffe transmite Evanghelia tuturor națiunilor în propriile lor limbi.

De sărbători am călătorit pentru a ne vizita părinții, rudele și bisericile, lucru pentru care suntem foarte recunoscători, chiar dacă am călătorit mult. În acest timp, ne-am întâlnit cu Tamara care se pregătește să lucreze în Sudanul de Sud și cu o altă persoană care este pregătită să înceapă procesul de aderare. Rugați-vă pentru noii membri care se străduiesc să dezvolte o echipă de parteneri care să-i susțină pe termen lung. Domnul să scoată mai mulți lucrători pentru traducerea Bibliei.

Am finalizat traducerea și tipărirea cărții Rugăciunea Extremă, în limba română. Această carte a inspirat rugăciunea Wycliffe România 2025. În această rugăciune îl rugăm pe Domnul să ne ajute să asistăm 25 de proiecte noi de traducere a Bibliei, să dezvoltăm parteneriate cu 25 de biserici noi și organizații de misiune, să trimitem 25 de lucrători noi, și 25.000 USD pe an pentru a sprijini proiectele de traducere. Prin publicarea acestei cărți, sperăm să motivăm mulți oameni să ni se alăture în rugăciune.

Mulțumim Domnului că proiectul Qale din Etiopia în care lucrează Lumi Prisecaru a publicat cele patru Evanghelii și Faptele Apostolilor în limba Qale. Rugați-vă ca aceste porțiuni biblice să fie folosite pentru binecuvântarea poporului Qale.

În cadrul unei întâlniri cu Parteneri în Misiune (PIM), câțiva parteneri vorbeau în jurul unei mese despre necesitatea consilierii în această perioadă pandemică. S-a întâmplat să fiu la acea masă cu un alt lider de misiune care este coordonator la cursul de vindecare a traumelor. Împreună cu el, am organizat un curs de începători pentru biserica unuia dintre pastorii prezenți la întâlnire. Avem planuri de a extinde acest curs și în alte zone din țară.

Prin proiectul de traducere al romilor, am început să organizăm întâlniri de parteneriat în diferite regiuni din România cu lideri creștini romi care doresc să vadă Cuvântul lui Dumnezeu tradus și folosit în comunitățile și bisericile de romi. În aprilie am avut prima întâlnire în Oradea pentru regiunea de vest. În luna mai, îl vom organiza la Târgu Mureș, iar în iunie, la Brașov sau București. Dorim să ajungem în multe regiuni din țară. Rugați-vă împreună cu noi pentru parteneri care să susțină financiar proiectul de traducere a Bibliei pentru romi.

Anul acesta planificăm câteva tabere. În primul rând, considerăm că trebuie să ne întâlnim cu membrii Wycliffe România pentru a ne încuraja reciproc în această perioadă grea. În al doilea rând, se pare că în acest an va fi posibilă organizarea taberei de misiune Wycliffe pentru tinerii interesați de misiune. În al treilea rând, împreună cu alți parteneri PIM, intenționăm să organizăm o tabără de îngrijire a membrilor, pentru misionari externi, cât și interni, și familiile lor, care trebuie să se recupereze după o muncă grea și stresantă din ultimii doi ani. Rugați-vă pentru înaintarea Împărăției lui Dumnezeu.

Ca familie, mulțumim celor care au răspuns la nevoia noastră de a dezvolta susținerea noastră financiară. Domnul să se îngrijească și de dumneavoastră.

Mulțumiri
 • Lăudăm pe Domnul pentru moartea și învierea Lui pentru întreaga lume;
 • Pentru posibilitatea de a ajuta bisericile prin cursul Vindecarea Traumelor;
 • Pentru întâlnirile de parteneriat cu liderii creștini romi din diferite zone;
 • Pentru cei doi membri care se pregătesc să slujească pe termen lung;
 • Pentru planurile bune de a organiza tabere de misiune și pentru misionari;
 • Pentru harul că ne-am putut vizita părinții, rudele și bisericile.
Cereri de rugăciune
 • Ne rugăm pentru protecție în toate întâlnirile și activitățile din această vară;
 • Domnul să ne dea resursele necesare pentru proiectul Rroma;
 • Pentru a oferi cursuri de Vindecare a Traumelor în alte biserici din țară;
 • Pentru pregătirile de organizare a taberelor din această vară;
 • Domnul să scoată 25 de lucrători până în 2025 cu Wycliffe România;
 • Pentru pregătirile celor doi membri noi pentru slujirea pe termen lung;
 • Susținerea financiară pentru familia noastră să urce la 100%.

Cu drag Dubei Ruben, Maria, Miriam și Levi