Grija Domnului – Luminița Prisecaru

,

„Dumnezeule, Tu ești Dumnezeul meu, pe Tine Te caut! Îmi însetează sufletul după tine, îmi tânjește trupul după Tine, într-un pământ sec, uscat și fără apă!” (Psalmul 63:1)

Dragi frați și surori de departe,

Vă salut cu drag în Numele Domnului Isus și vă dau în sfârșit vestea bună că au venit ploile. Astă noapte și astăzi după-amiază a plouat după aproape trei luni fără nici un strop de ploaie care au fost precedate de ploi neîndestulătoare și neregulate. Slavă Lui pentru toate căci e bun și îndurător! 

Săptămâna trecută, am fost împreună cu traducătorii în Arba Minch unde consultantul ne-a verificat următoarele cărți ale Noului Testament: 1 și 2 Timotei, Tit și Filimon. Cu ajutorul Lui, am terminat cu o zi mai devreme așa că ne-am putut întoarce mai repede. Traducătorii nu au putut călători cu mine prin Konso. Din cauza conflictelor nerezolvate între Ale și Konso ei nu se simt în siguranță să călătorească prin acea zonă, așa că am călătorit singură. Slavă Lui pentru protecție, căci am ajuns cu bine, însă aș dori să vă rog a continua să vă rugați pentru siguranța noastră aici! Recent au fost persoane omorâte și de o parte și de alta. Mereu cei ce omoară se cred îndreptățiți să o facă. Unii o fac pentru că doresc să răzbune sângele cuiva. Alții comit crimă sau furt din cauza lipsurilor prin care trec. Este foarte trist ceea ce se întâmplă și mă duce gândul la versetele din Proverbe 30:8 și 9 „… nu-mi da nici sărăcie, nici bogăție, dă-mi pâinea care îmi trebuie, ca nu cumva, în belșug, să mă lepăd de Tine, și să zic: ‘Cine este Domnul?’ Sau ca nu cumva în sărăcie, să fur și să iau în deșert Numele Tău.”

Mă bucur să vă mărturisesc despre grija Domnului în toți acești ani, de grija Lui pentru ca această lucrare să fie finalizată cu bine. Protecția Lui fizică de-a lungul anilor și sănătatea de care m-am bucurat sunt darurile Lui. Momentan însă, sunt într-un tratament foarte intens de 10 zile cu trei antibiotice diferite căci sistemul meu digestiv a fost invadat de tot soiul de bacterii. Aș aprecia rugăciunile voastre ca să își facă efectul aceste medicamente.

În rest suntem bine și lucrarea merge înainte. Noi le-am luat în ordine la tradus cărțile Noului Testament și avem nădejde să finalizăm tot Noul Testament anul viitor, dacă va voi Domnul să îngăduie în continuare pace și sănătate. Până acum ne-am bucurat de lungi perioade de pace în mijlocul conflictelor dintre triburi aici local, cât și la nivel național, și Domnul ne-a întărit cu sănătate, cu minte și înțelepciune! Slăvit să-I fie Numele.

Vă mulțumesc în Numele Domnului Isus de toate rugăciunile înălțate și de ajutorul financiar trimis. El să vi le răsplătească pe toate, la timpul și în felul Său.

În El cu drag, a voastră Lumi