Cine asigură finanţele pentru lucrare?

Wycliffe este o organizaţie misionară ai cărei membri, fie traducători, administratori sau lucrători de sprijin, îşi asigură singuri sprijinul financiar şi în rugăciune. Membrii Wycliffe România se încred în Dumnezeu pentru nevoile lor, în mod normal prin donaţiile bisericilor sau a persoanelor fizice.

Wycliffe România nu are fonduri proprii pentru a plăti salarii.

Noi suntem conştienţi că bisericile sunt foarte diferite în ceea ce priveşte posibilităţile lor financiare către misionarii din congregaţia lor. Cu toate acestea, scopul nostru este ca atât biserica cât şi agenţia de misiune să fie dedicate în a lucra cu membrul pentru a-l ajuta, sub călăuzirea Domnului, să obţină fondurile necesare.

Noi avem cerinţa ca membrul să petreacă timp pentru a-şi consolida relaţiile cu biserica sa şi, cu ajutorul conducerii acesteia, să viziteze alte biserici din zonă pentru a căuta susţinere în rugăciune şi financiar pentru lucrarea sa de misiune. Noi sperăm ca membrul să viziteze alte biserici sau parteneri individuali cu care el/ea are legături. Aceştia s-ar putea să fie rugaţi să participe la anumite întâlniri programate de Wycliffe România.

Nevoile financiare ale membrului, cu siguranţă, vor apărea înainte ca acesta să plece pe câmpul de misiune. Susţinerea financiară va fi necesară şi în timpul studiilor lingvistice sau de altă natură. În prezent, Wycliffe România are posibilitatea de a primi burse de la organizaţii partenere, pentru a acoperi parţial costul pregătirii lingvistice iniţiale.

Unde e posibil, membrii pot continua să lucreze sau să-şi continue serviciul avut înainte, pe tot parcursul pregătirii pentru misiune.