Lucrarea în echipa Wycliffe România în această vară

,

Salutări sfinte în numele Domnului Isus,

Ne bucurăm să împărtășim cu dumneavostră câte ceva din activitatea nostră recentă. Mulțumim  Domnului pentru tot ce am putut face prin harul Său.

Vă invităm la „Marțea rugăciunii pentru misiune

Locația: Wycliffe, Str. Grigore Moisil Nr. 2, Oradea

Descriere: Ne adunăm și ne rugăm pentru misionari și pentru mobilizarea bisericilor din România.

Răspândirea viziunii în Brașov

În  21 august, la Brașov, am prezentat lucrarea organizației Wycliffe, în cadrul unui grup de rugăciune  al pastorilor evanghelici din acest oraș. Scopul a fost răspândirea viziunii, crearea de parteneriate și motivarea liderilor bisericilor locale din Brașov pentru a trimite și susține misionari în lucrarea de traducere a Bibliei, promovarea folosirii Scripturii și alte domenii auxiliare.

Tabăra de misiune 2014

În perioada 4-9 august a avut loc tabăra de motivare la misiune de la Marișel, județul Cluj. Au fost peste 60 de participanți din diferite zone ale țării, precum și din diasporă. Participanții au putut asista la mai multe seminarii și mărturii despre misiune în cadrul Wycliffe:

  • o prezentare generală a viziunii, statisticilor și domeniilor de misiune, precum și a modalităților de implicare, susţinută de Mihai;
  • o prezentare a nevoilor concrete de implicare în zona Eur-Asia, ținută de Mary Lou – Coordonator Resurse Umane pentru Eur-Asia;
  • o marturie a lui Petru și Mirela Pascalău, misionari în Etiopia pentru traducerea Bibliei.

Din mărturiile participanților realizăm că acestă tabără i-a ajutat să înțeleagă mai bine ce așteaptă Dumnezeu de la fiecare ucenic al său; multora le-a schimbat perspectiva despre misiune; iar unii au fost cercetați pentru a sluji ca misionari.

Tabăra de misiune a fost o binecuvântare pentru mine. Am înțeles că nu trebuie să fii un om extraordinar pentru a fi misionar, ci că este o chemare pentru fiecare creștin și că nu e obligatoriu să aștepți semne și minuni pentru confirmarea acestei chemari. Am înțeles că poți și trebuie să te implici în evanghelizarea lumii fie că ești cel care se roagă, care dăruiește sau care merge.   – Melinda, Cluj –

În această tabără ne-am întâlnit şi cu un nou candidat la misiune, pentru care s-a început procesul de aderare pentru a deveni membru Wycliffe. Mulțumim Domnului! În acest sens am vizitat și pastorul tinerei din Zărnești în vederea obțirea recomandării bisericii cu privire la trimiterea ei ca misionar. Alți câțiva tineri și-au manifestat dorința de a avea discuții mai detaliate în viitor petru o posibilă implicare cu Wycliffe. Domnul să continue să le modeleze inima și dacă este în planul Lui, să-i facă să audă chemarea Lui.

Tabăra „Member Care” 2014

În 23-28 iunie a avut loc Tabăra „Member Care” (tabără de odihnă și consiliere), la Brădățel, județul Hunedoara, organizată sub egida PIM, Wycliffe fiind între organizatori. Această tabără a fost dedicată misionarilor externi reîntorși de pe cămpul de misiune pentru o scurtă perioadă de refacere și consolidarea echipei de suport financiar. Au participat 23 de misionari care slujesc în diferite țări ca Etiopia, Ucraina, India, o țară sensibilă din Asia Centrală, etc. Scopul a fost oferirea unui cadru prielnic pentru odihnă dar și pentru împărtașirea problemelor sau frustărilor pe care altfel nu le pot împărtăși. În acest sens a fost dedicat timp în fiecare zi pentru părtășie în grupe mici, pentru rugăciune și închinare în plen, pentru predici. Au existat grupe dedicate copiilor pentru ca părinții lor să poată beneficia din plin atât de programul organizat cât și de timul liber. Noi am fost coordonatorii unuia dintre grupele mici de părtăşie pentru misionari.

Din experiența anilor trecuți, precum și din discuțiile avute cu misionarii de anul acesta, realizăm cât de important este acest timp de părtășie, deoarece misionarii nu au cu cine discuta despre problemele lor pentru că simt că nu vor fi înțeleși de semenii lor fără experiență de misiune transculturală. Mulțumim Domului pentru oportunitatea de a sluji celor ce slujesc!

Cu dragoste în Hristos,
Mihai si Hajni