Dumnezeu poate! – familia Dubei

,

„Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” 2 Corinteni 9:8

Această promisiune este o mare încurajare pentru mine în timp ce mă pregătesc să preiau rolul de Director Wycliffe pe Europa, din luna septembrie 2022. Mă văd mic și nepregătit în fața acestei mari responsabilități dar Dumnezeu poate să mă umple cu orice har pentru lucrarea la care m-a chemat. Rugați-vă pentru că am nevoie de mult har. Pe de altă parte văd acest rol ca o mare oportunitate pe care mi-o oferă Dumnezeu de a-mi aduce contribuția la înaintarea mișcării de traducere a Bibliei către popoarele fără Evanghelie.

Primind acest rol primesc și un loc în echipa de conducere a Alianței Globale Wycliffe, formată din 13 persoane. Am participat deja la o întâlnire a echipei de conducere care a avut loc în Orlando, Florida. Am avut privilegiul de a auzi ce face Dumnezeu la nivel global în domeniul traducerii Bibliei și care sunt provocările care ne stau în față. Este o perioadă dificilă în care suntem chemați să slujim și totuși Domnul își continuă misiunea și o duce la bun sfârșit prin noi. S-ar putea ca noi să slujim până la revenirea Domnului. El să ne dea harul de a-I sluji cu credincioșie.

Rolul de Director Wycliffe România va fi preluat de Ionuț Cuceuan. Mă bucur că Ionuț a acceptat această slujire și cred că Domnul îl va ajuta să ducă lucrarea mai departe. Vom avea amândoi un serviciu de dedicare la Biserica Noua Speranță din Zalău, în data de 18 septembrie, la ora 10.00. Sunteți invitați la această sărbătoare. Am câteva călătorii programate deja. Una este în Finlanda pe 1-4 septembrie, la Conferința Nordică a organizațiilor Wycliffe din Finlanda, Norvegia, Suedia, Danemarca și încă una de care nu vă pot spune acum. Este o ocazie bună pentru mine, la început de lucrare, să cunosc lucrarea și lucrătorii din nord.

Am avut o întâlnire cu membrii Wycliffe România unde am dezvoltat legăturile de prietenie dintre noi și ne-am uitat la organizație, la lucrare și la colaborările care s-au dezvoltat până acum. De asemenea ne-am gândit la ce ne așteaptă pe viitor și ce perspective ne deschide Domnul. Bineînțeles că am discutat procesul de tranziție a directorului și ne-am rugat pentru ajutor.

În perioada 1-6 august am avut o tabără de misiune. Rugați-vă ca Domnul să mai scoată lucrători.

În perioada 15-19 august organizăm tabăra de odihnă PIM pentru lucrătorii care au nevoie de refacere și întărire trupească și sufletească pentru a continua lucrarea.

Am avut o întâlnire de verificare a textului biblic cu frați romi de la Tinca, județul Bihor. Lucrările de traducere înaintează nu fără greutăți. Continuați să vă rugați pentru traducători și pentru bisericile care vor folosi traducerea.

Am avut o întâlnire de familie pentru a sărbători cei 50 de ani de căsătorie a părinților mei. Copiii s-au bucurat foarte mult că s-au revăzut după câțiva ani. În luna august vom sărbători 60 de ani de căsătorie a părinților Mariei. Ea vine dintr-o familie mai mare așa că va fi o întâlnire cu zeci de persoane dragi. Mulțumim cu această ocazie părinților noștri care ne-au susținut cum au putut de-a lungul vieții. Domnul să-i țină credincioși și sănătoși până la capăt.

Noi ca familie avem nevoie în continuare de susținerea financiară a bisericilor. Wycliffe plătește doar pentru călătoriile pe care le facem pentru lucrare. Vă mulțumim pentru credincioșia cu care ne-ați susținut de-a lungul anilor.

Mulțumiri și cereri

 • Slavă Domnului pentru încrederea pe care mi-a oferit-o pentru noul rol.
 • Pentru călătoriile și întâlnirile foarte bune cu echipa la Orlando, Florida
 • Pentru Ionuț Cuceuan și acceptul lui de a sluji ca director Wycliffe România
 • Pentru întâlnirea frumoasă cu membrii Wycliffe România
 • Pentru înaintarea proiectelor de traducere cu romii și surzii din România
 • Pentru părinții noștri și posibilitatea întâlnirilor cu ei și cu frații noștri.

 • Cereți Domnului har pentru noul rol pe care-l voi prelua din septembrie.
 • Domnul să o ajute pe Maria care continuă în rolul de coordonator resurse umane cu Wycliffe România.
 • Să scoată Domnul lucrători dintre tinerii care vin la tabăra de misiune
 • Dumnezeu să întărească lucrătorii care vor participa la tabăra de odihnă
 • Pentru biruință în luptele proiectelor de traducere a Bibliei
 • Dumnezeu să binecuvânteze colaborarea dintre noi în continuare.

Cu drag Dubei Ruben, Maria, Miriam și Levi.