Dulce părtășie frățească! – familia Dubei

,

„Iată, ce plăcut și ce dulce este să locuiască frații împreună.” Psalmul 133:1

Îmi amintesc de stagiul militar pe care l-am făcut la Sibiu în anul 1991, în primele trei luni nu am putut ieși din unitatea militară. În perioada aceea mi-a lipsit părtășia bisericii atât de mult încât în duminica în care am primit în sfârșit învoire, am alergat 3,5 km până la adunare fără să mă opresc. Aceea nu era biserica mea, nu cunoșteam pe nimeni acolo și totuși a fost atât de dulce părtășia cu frații…

Ceva asemănător am simțit când s-au redeschis bisericile după luni de izolare și am putut să ne întâlnim din nou cu frații și surorile. În ciuda regulilor impuse pentru întâlniri, frații au fost gata să vină împreună chiar dacă erau nevoiți să stea afară în picioare, doar pentru a experimenta din nou acea dulce părtășie a adunării. Realizăm valoarea părtășiei creștine atunci când n-o mai avem. Acesta este unul din lucrurile bune care au rezultat din izolare, să ne amintim ce plăcut și ce dulce este să locuiască frații împreună”. Sunt convins că multe neînțelegeri între frați au fost abandonate în această perioadă.

Noi ca organizație misionară ne-am dat seama mai mult de rolul bisericii în lucrarea de misiune. Datorită izolării lucrarea de mobilizare a suferit mult, nu am mai putut vizita bisericile, să ținem conferințe sau tabere de misiune. Apoi, datorită izolării și crizei economice, bisericile nu au mai putut susține misiunea ca înainte. Deci: dacă nu este Biserică, nu este misiune. Dacă organizațiile de misiune au lucrat mult de-a lungul istoriei, se datorează implicării Bisericii. Toți misionarii vin din biserici, toate fondurile vin de la biserici, toate rugăciunile vin de la biserici, deci misiunea este lucrarea Bisericii. De aceea, folosim și această ocazie să mulțumim tuturor bisericilor pentru susținerea misiunii cu credincioșie de-a lungul anilor!

Proiecte

Împreună cu comitetul proiectului de Traducere a Bibliei Rromani Standard pregătim începerea lucrărilor de traducere planificată pentru 1 octombrie. Rugați-vă ca restricțiile cauzate de COVID să nu împiedice pregătirile și demararea proiectului. Rugați-vă pentru traducători dedicați și pentru un parteneriat solid care să asigure finanțarea pentru primul termen de trei ani.

Lucrarea Traducerii Bibliei pentru Surzii din România la Evanghelia după Marcu este în grafic în ciuda crizei și a restricțiilor. Continuați să vă rugați pentru înțelepciune și sănătate pentru traducători.

Rugați-vă pentru înțelepciune dacă să continuăm pregătirile pentru cele două tabere de vară, tabăra de misiune pentru cei interesați de misiune, și tabăra de refacere pentru misionari.

Rugați-vă de asemenea pentru misionarii de pe teren ca Domnul să-i țină sănătoși și să le dea putere de lucru.

Trei din verișorii mei de la Rădăuți, toți frați, au fost afectați de coronavirus și internați în spital. Doi din ei s-au refăcut și s-au întors acasă, dar cel mai mare a trecut la cele veșnice lăsând în urmă patru copii, unul din ei are trei ani și altul un an. Teofil avea 43 de ani. Înmormântarea a avut loc pe 20 iunie. Rugați-vă împreună cu noi pentru familia lui.

Mulțumim Domnului pentru performanța copiilor noștri la școală anul acesta. Miriam a încheiat anul a doua din clasă iar Levi s-a descurcat bine la examenul de capacitate. Ei sunt activi în biserică și au început să se bucure de vacanța de vară. Apreciem mult susținerea dumneavoastră în lucrarea pe care o facem. Domnul să fie cu noi toți în această perioadă de criză.

Mulțumiri

 • Mulțumim Domnului pentru reluarea părtășiilor frățești;
 • Pentru toate bisericile care ne-au susținut de-a lungul anilor cu credincioșie;
 • Pentru progresul lucrărilor de traducere a Bibliei pentru surzii din România;
 • Pentru pregătirile pentru începerea traducerii Bibliei pentru romii din țară;
 • Misionarii noștri de pe teren sunt bine sănătoși;
 • Copiii noștri au finalizat cu bine anul școlar.

Cereri de rugăciune

 • Rugați-vă cu noi împotriva răspândirii virusului COVID-19;
 • Ca bisericile să revină în slujire mai dedicate decât înainte;
 • Pentru protecție și putere pentru misionarii noștri de la marginile pământului;
 • Ca Domnul să ne ajute să reîncepem traducerea Bibliei pentru romi;
 • Pentru călăuzirea Domnului în organizarea sau anularea taberelor de vară;
 • Pentru binecuvântarea și protecția Domnului peste susținătorii noștri;
 • Copiii noștri să crească spiritual și să-L slujească pe Domnul din toată inima.

Cu drag Dubei Ruben, Maria, Miriam și Levi