Duceți-vă! – familia Dubei

,

„Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile…” Matei 28:19a

Porunca lui Isus de a merge și a face ucenici din fiecare popor, înseamnă că, împreună cu El, acest lucru este realizabil și că trebuie realizat. Este o mare oportunitate de a fi implicați în această slujire, dar și o responsabilitate uriașă.

Prin urmare, îi încurajăm pe mulți să meargă, sprijinindu-i în misiunea lui Dumnezeu. Avem o colegă care se pregătește să meargă în Sudanul de Sud în august, și o alta în Anglia la pregătire pentru lucrarea cu surzii.

Organizăm o tabără de misiune Wycliffe la începutul lunii august pentru a mobiliza tinerii la misiunea lui Dumnezeu. Lăudăm pe Domnul că în acest an El face acest lucru posibil, restricțiile pentru Covid permițând organizarea de tabere. Anul acesta sunt câțiva tineri care ni se alătură din Italia și Austria. Rugați-vă pentru îndrumarea lui Dumnezeu și Duhul Său care să lucreze în noi și prin noi.

Împreună cu Parteneri în Misiune, o colaborare a organizațiilor de misiune din România, organizăm o tabără la sfârșitul lunii august, pentru misionarii care lucrează în țară și în afara țării. Scopul acestei tabere este să ne recăpătăm puterea și să continuăm să-L slujim pe Domnul acolo unde ne-a chemat. Rugați-vă pentru refacerea și întărirea Duhului Sfânt, prin care să continuăm să-I slujim cu bucurie.

Biserica noastră de la Oradea organizează, de asemenea, o tabără pentru tinerii din biserică și a rugat-o pe Maria să-i ajute cu slujirea în timpul taberei. Tinerii bisericii din care vine Maria m-au invitat să conduc timpul de studiu Biblic în timpul taberei lor. Rugați-vă pentru binecuvântarea lui Dumnezeu asupra noastră și în timpul acestor tabere.

Facem progrese semnificative în ceea ce privește pregătirile pentru începerea proiectului de traducere a Bibliei romilor, planificat pentru luna octombrie. Împreună cu comitetul proiectului am avut întâlniri de parteneriat cu lideri creștini romi din diferite regiuni ale României, în Bihor, Mureș, București și Galați. Alte reuniuni sunt planificate pentru Brașov și Craiova, în Septembrie. De asemenea, avem discuții bune cu câțiva parteneri care sunt interesați să susțină acest proiect. Vă mulțumim pentru rugăciuni și vă rugăm să continuați să le înălțați către Domnul, pentru romi.

În cadrul PIM (Parteneri în Misiune) suntem implicați în pregătirile pentru o conferință de misiune organizată pentru lucrătorii din România, la începutul lunii octombrie. Directorul Wycliffe pe Europa va fi unul din vorbitori. Rugați-vă ca bisericile din România să crească în implicarea lor în misiunea lui Dumnezeu. Dumnezeu poate face mult mai mult prin bisericile românești.

Copiii noștri au terminat anul școlar foarte bine, Miriam a fost prima din clasă. Ei sunt implicați în echipa de închinare a bisericii noastre. Eu ajut biserica cu predicarea, organizarea de studii biblice și vizite la bisericile de la sate. În această vară vom merge la câteva nunți, unele dintre ele au fost amânate pentru acest an din cauza restricțiilor de anul trecut.

Ca familie îi mulțumim Domnului pentru grija și ajutorul Său în toate. Apreciem, de asemenea, rugăciunile dumneavoastră și sprijinul financiar în aceste vremuri dificile. Fie ca Domnul să vă răsplătească și să vă binecuvânteze familiile și slujirile.

Mulțumiri

 • Lăudăm pe Domnul pentru posibilitatea de a organiza tabere anul acesta;
 • Pentru cele două tinere care se pregătesc pentru lucrarea de misiune;
 • Pentru progres în pregătirile pentru începerea traducerii în limba rromani;
 • Pentru posibilitatea organizării unei conferințe de misiune cu PIM;
 • Pentru creșterea sănătoasă a copiilor noștri pe calea Domnului;
 • Pentru bisericile și persoanele care ne susțin cu credincioșie de mulți ani.

Cereri de rugăciune

 • Ne rugăm pentru binecuvântarea Domnului peste tabăra de misiune Wycliffe;
 • Domnul să ne dea resursele necesare pentru proiectul Rroma;
 • Domnul să-i întărească pe toți lucrătorii care vor participa la tabăra de odihnă;
 • Pentru cele două fete care se pregătesc pentru lucrarea de misiune;
 • Pentru organizarea conferinței de misiune din Octombrie;
 • Domnul să ne binecuvânteze copiii în timpul taberelor;
 • Domnul să mai scoată mulți lucrători la marele seceriș.

Cu drag Dubei Ruben, Maria, Miriam și Levi