Fară exagerare, dar astăzi pe stradă, aproape tot a treia persoană ducea câte un cocoș roșu, dacă nu doi, cu capu-n jos. Când am intrat în magazine ne întâmpina un miros îmbietor de cafea, iar pe jos călcam pe un covor de iarbă gros. Acesta este spiritul Crăciunului în Etiopia! La fiecare casă se mănâncă Doro-uăt și se bea buna.
În primul an când am venit în Etiopia am rugat-o pe o prietenă etiopiancă să ne facă și nouă doro-uăt. Și ca să nu fie foarte iute, i-am dat să puna boia din Romania, și-a pus… nu exagerez, un sfert de kilogram de boia la o găină… și a adăugat un pachet întreg de unt…. Dar nu a fost bun!… pentru ca doro-uăt se face cu berbere și cu kebe, și-n sosul negru și foarte iute plutesc bulgarași de ouă fierte și carne… multă carne. Doro-uăt e visul copiilor noștri pentru fiecare sărbătoare în Etiopia!
Dar, nu despre doro-uăt am dorit să vă scriu, pentru că, cu siguranță aveți voi cocoșii și iarba voastră acolo… care sunt mult mai speciali! Nu am dorit să vă scriu nici despre Anul Nou, pentru că pe 11 septembrie am intrat în 2011, iar anul 2019 … este încă departe. Nu am dorit să vă scriu nici despre un sfârșit… sau despre un început… Nu!
Doresc să vă scriu despre Cel „ce nu are început și nu are sfârșit”!
Despre Cel ce spune „astăzi…”, și… „ajunge zilei necazul ei”, și… „cu nici un chip n-am să te las”!
Lui să Îi mulțumim din toată inima că veghează asupra noastră cu bunătate și dragoste!
Și să ne rugăm Domnului să ne ajute să fim sare și lumină pentru Slava Lui!
Alease binecuvântări,
Mirela Pașcalău si familia
P.S.: doro=cocoș; uăt=sos iute; buna= cafea; berbere=o combinatie de boia si alte mirodenii, foarte iute; kebe= un unt local foarte gras