Domnul, Stânca noastră – familia Cuceuan

Încredeți-vă în Domnul pe vecie, căci Domnul Dumnezeu este Stânca veacurilor (Isaia 26:4)

Dragi prieteni, frați și surori,

Ne bucurăm că avem din nou ocazia să vă scriem și să împărtășim vești noi despre noi și slujirea noastră.

Am avut parte de o vară destul de plină și cu multe călătorii, dar și un timp bun ca familie.

Suntem recunoscători Domnului pentru că suntem cu toții bine și sănătoși. Timotei crește și avem parte de multă bucurie, dar și de provocări ca tineri părinți.

La sfârșitul lunii mai, cu ajutorul Domnului am găsit un apartament, pe care l-am închiriat la un preț bun. Cu ajutorul familiei și a colegilor noștri de la Wycliffe, am reușit să ne mutăm. Este o zonă bună și liniștită. Slavă Domnului căci acum avem un parc foarte aproape de noi. Timotei iubește plimbările și natura.

Conferințe și tabere

În luna mai am participat la conferința ROMISCON de la Sinaia, unde am reușit să mă întâlnesc cu frați păstori și alți lideri slujitori, din țară și să împărtășesc cu unii din ei despre lucrarea de traducere a Bibliei pentru Surzi. De asemenea, am avut o părtășie bună și cu alți colegi misionari prezenți la conferință.

În luna iunie am participat la tabăra organizată de Wycliffe România. Ne-am întâlnit cu colegii și prietenii din Wycliffe România. A fost un timp binecuvântat de îmbărbătare, rugăciune unii pentru alții, dar și socializare.

Anul acesta am participat și la tabăra de misiune de la Mărișel. Am susținut o prezentare despre lucrarea de traducere a Bibliei pentru Surzii din România și Tanzania. Au fost și alte mărturii și prezentări despre lucrarea de misiune transculturală și ne rugăm ca Domnul să vorbească clar generațiilor de tineri și să fie cât mai mulți care răspund chemării de a duce Evanghelia până la marginile pământului.

Proiectul de traducere a Bibliei pentru Surzii din România (TBSR)

Colegii noștri din cadrul TBSR au reușit finalizarea traducerii a 32 de pasaje biblice și astfel au îndeplinit obiectivele pentru prima etapă de trei ani de zile a proiectului. Eu i-am ajutat cu organizarea evenimentului de dedicare de la Cluj-Napoca, pe 28 septembrie. Au participat mai mulți Surzi din diferite regiuni ale țării, dar și parteneri din țară și de peste hotare. Slavă Domnului pentru ajutorul și binecuvântarea Sa. Se dorește ca proiectul să continue pentru următorii trei ani, iar discuțiile în vederea continuării și a găsirii fondurilor necesare sunt în desfășurare. Rugați-vă să ne dea Domnul izbândă și să avem o comunicare cât mai clară și bună cu toți partenerii, iar traducerea Bibliei în limbajul semnelor românesc să poată continua.

Proiectul de traducere din Tanzania

Echipa din Tanzania se află, de asemenea, într-o perioadă de discuții cu partenerii în vederea continuării proiectului pentru următorii trei ani. S-au produs și câteva schimbări în cadrul echipei. Unii membri au plecat și s-au alăturat alte persoane, dar viziunea rămâne aceeași: Să oferim întreg Cuvântul Domnului comunității de Surzi din Tanzania în limbajul semnelor din această țară.

Studii masterat Ionuț

Vă mulțumesc pentru rugăciuni cu privire la studii. Am reușit să termin la timp propunerea de cercetare, iar comitetul academic al Seminarului a aprobat-o. Astfel dar, am început la scrierea dizertației. Tema principală a lucrării este traducerea Bibliei în limbajul semnelor din Tanzania, de aceea, am luat deja legătura cu echipa de traducere și am avut o primă întâlnire video. Ei mă ajută cu informații și date necesare cercetării mele. Rugați-vă ca Domnul să îmi ajute și să-mi dea înțelepciune, pentru a putea termina cu bine studiile, dar și pentru o bună colaborare cu membrii echipei și o bună conexiune la internet. Voi avea cu ei întâlniri video periodice folosind programul Skype. Conexiunea la internet, care nu este foarte stabilă, și frecventele pene de curent afectează activitatea echipei.

Sprijin financiar

La finalul lunii octombrie avem acoperit 80% din bugetul nostru lunar. Situația se schimbă de pe o lună pe alta. Continuați să vă rugați pentru acest aspect important al slujirii noastre. Domnul este credincios și bun cu noi. Îi mulțumim Lui că până acum ne-a purtat de grijă, chiar dacă nu am avut bugetul acoperit 100% în ultimul an. Mai avem nevoie de oameni care doresc să ne susțină financiar, fie ocazional sau în mod regulat. Dacă doriți să contribuiți vă rugăm să ne contactați sau puteți folosi datele bancare de pe pagina https://wycliffe.ro/donatii/.

Motive rugăciune și mulțumire:
  • Mulțumim Domnului că Timotei a fost și este sănătos și s-a dezvoltat armonios
  • Suntem mulțumitori pentru taberele la care am participat – Domnul să atingă inimile celor care au auzit mărturii ale misionarilor
  • Pentru studiile lui Ionuț și slujirea în cadrul proiectelor de traducere
  • Proiectele pentru Surzi din Tanzania și România – pentru fondurile necesare pentru următorii trei ani și o bună colaborare între parteneri
  • Rugați-vă să continuăm să slujim Domnului cu credincioșie și dedicare. Ne încredem în El pentru nevoia financiară – El este Stânca noastră.

Cu mulțumiri și binecuvântări,

Ionuț, Daniela și Timotei Cuceuan