Domnul ne-a ajutat! – familia Dubei

,

Samuel a luat o piatră pe care a pus-o între Miţpa şi Şen şi i-a pus numele Eben-Ezer (Piatră de ajutor), zicând: „Până aici Domnul ne-a ajutat.” 1 Sam 7:12

Domnul ne-a ajutat în timpul acestei veri pline cu diferite activități cum ar fi tabere, nunți, înmormântări și vizitarea familiilor și a bisericilor de acasă.

Împreună cu partenerii noștri de la APME, am organizat tabăra de misiune pentru tinerii interesați să învețe despre misiune. Aproximativ 60 de tineri au participat la Cursul Kairos și au ascultat mărturiile misionarilor veniți de pe câmpul de misiune. Majoritatea misionarilor noștri au participat la aceste tabere înainte de a pleca în misiune, și ne rugăm ca unii din acești tineri să plece iar ceilalți să-i susțină.

A doua tabără am organizat-o împreună cu OM România, pentru misionari și slujitori din țară cu scopul de întărire trupească și sufletească, pentru înaintarea lucrării. În jur de 75 de participanți, adulți, tineri și copii s-au bucurat de un timp de prietenie, părtășie și rugăciune, împreună cu relaxare și activități sportive.

Tabăra de odihnă pentru misionari

Copiii noștri au fost într-o tabără cu biserica unde s-au apropiat mai mult de Domnul și unii de alții. Suntem mulțumitori Domnului pentru biserică și liderii ei care investesc mult în copiii noștri, iar ei cresc cunoscându-L pe Domnul.

Am participat la două nunți, la nepoata Mariei și la fata păstorului de aici. Evenimentul din familia Mariei a adus împreună multe rude din țări diferite și a fost un timp de reuniune și bucurie.

Eu am fost la Galați să-mi vizitez familia și biserica, și s-a potrivit cu înmormântarea fratelui Dinu Dubei, unchiul meu. Și acest eveniment a adus împreună multe rude din partea tatălui pe care nu i-am mai văzut de mult.

Proiecte

Rugați-vă pentru proiectele de traducere a Bibliei din România cu Surzii și Romii, proiecte care trec prin schimbări și decizii majore. Rugați-vă pentru călăuzirea Domnului și parteneriate bune. Satan încearcă mereu să oprească lucrarea de traducere a Bibliei. Rugați-vă pentru biruință în luptele spirituale.

Pe 28 septembrie echipa de Surzi va dedica cele 28 de pasaje traduse și publicate. Ne rugăm ca Scriptura în Limbajul Semnelor Românesc să aducă transformarea multor vieți, și ca traducătorii să continue lucrarea.

Rugați-vă pentru Parteneri în Misiune (PIM), o colaborare între 20 de organizații misionare din România. Acum fac parte din grupul de trei coordonatori. Planificăm întâlniri cu toți partenerii, și o conferință cu liderii bisericilor din România. Rugați-vă pentru înțelepciune în coordonarea acestui parteneriat după planurile lui Dumnezeu. Rugați-vă pentru o colaborare mai mare cu bisericile.

Maria ține legătura cu misionarii plecați din țară și cu cei care vin acasă. Avem întâlniri cu cei care vin pe acasă și îi ajutăm în diferite domenii, să se poată întoarce în țările unde au fost chemați să slujească și să fie pregătiți pentru încă un termen. Rugați-vă pentru cei care sunt departe de casă.

În a doua jumătate a lunii septembrie Wycliffe România se va muta la noul birou. Suntem încă în procesul de a cumpăra spațiul, plătim jumătate acum, și jumătate în rate. Rugați-vă  ca Domnul să se îngrijească de fondurile necesare să putem plăti ratele la timp. Mulțumim Domnului pentru posibilitatea de a avea spațiul nostru și să nu mai plătim chirie.

Mulțumiri

 • Mulțumim Domnului pentru părtășia cu tinerii participanți la tabăra de misiune;
 • Pentru prietenia creată cu familiile la tabăra de odihnă pentru lucrători;
 • Pentru harul de a avea o biserică în care să slujim și să creștem spiritual;
 • Pentru binecuvântarea de a fi parte din parteneriatul PIM;
 • Pentru posibilitatea de a cumpăra un spațiu pentru biroul asociației;
 • Pentru familiile, prietenii și bisericile noastre care ne susțin cu credincioșie.

Cereri de rugăciune

 • Rugați-vă ca mai mulți credincioși să audă chemarea Domnului la misiune;
 • Parteneriate bune pentru proiectele de traducere cu Surzii și Romii din țară;
 • Pentru dedicarea setului de 32 de pasaje traduse pentru Surzii din România;
 • Pentru dezvoltarea mișcării și a parteneriatului pentru misiune din PIM;
 • Ca Maria să aibă mult har în grija pe care o oferă misionarilor;
 • Pentru mutarea la noul birou, și fonduri pentru plata ratelor;
 • Copiii noștri să crească în cunoașterea Domnului și în ascultare de El.

Mulțumim pentru rugăciunile făcute cu credincioșie și dragoste.

Cu drag în Domnul, familia Dubei