Folosește puterea transformatoare de viață a Cuvântului lui Dumnezeu și dragostea ta pentru Scripturi, pentru a ajuta bisericile să crească în dragostea lor față de Hristos și să aibă impact în comunitatea lor.

Finalizarea unui Nou Testament și organizarea unei ceremonii de dedicare reprezintă un reper important în orice proiect de traducere. Deși este un motiv pentru celebrare, acesta nu este scopul principal. Scopul final al oricărui proiect de traducere este de a vedea vieți schimbate pe măsură ce Scripturile sunt înțelese și aplicate în viețile oamenilor și în viața Bisericii.

Specialiștii devotați ai Scripturii lucrează alături de biserici pentru a-i ajuta pe oameni să vadă relevanța Cuvântului lui Dumnezeu în viața de zi cu zi. Sunt adesea oameni relaționali care se bucură să-și împărtășească viziunea și entuziasmul lor cu alții.

Lucrarea de răspândire a Scripturii este extrem de variată. Poate presupune colaborarea cu pastori și specialiști în alfabetizare pentru a dezvolta materiale de studiu biblic sau programe școlare duminicale. Aceasta poate implica și ajutarea creștinilor locali să producă casete audio, video sau programe radio. Cei cu abilități muzicale își pot dezvolta abilitățile în etnomuzicologie și arte și pot ajuta comunitățile bisericești să se închine lui Dumnezeu într-un mod natural culturii lor.