Decizii cu privire la situaţia medicală – familia Taciuc

,

„Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna în gura mea. Să mi se laude sufletul în Domnul! Să asculte cei nenorociţi şi să se bucure! Înălţaţi pe Domnul împreună cu mine! Să lăudăm cu toţii Numele Lui!” Psalmul 34: 1,2,3

Dragi fraţi şi surori în Hristos, dragi conlucrători pe câmpul misiunii, dragi prieteni şi rude apropiate, fie ca Domnul să vă binecuvânteze pe fiecare în parte acolo unde sunteţi şi fie ca tot El să vă dea sănătate şi să vă facă să vă bucuraţi de viaţă sub toate aspectele ei!

 A trecut mai bine de o lună de când ne-am părăsit casa noastră din Papua și sănătatea mea încă nu se îmbunătățește. Din cauza stării mele de sănătate și din cauza pandemiei, după analizarea situație împreună cu Wycliffe România am ajuns împreună la concluzia că trebuie să ne retragem de pe câmpul de misiune. Încă încerc să mă vindec și să-mi tratez epuizarea, dar va fi un proces foarte lung care ar putea dura între 3 luni și 2 ani. A fost o decizie pe care am luat-o cu greu, după multe luni de cugetare şi după care rămânem încă cu inima sfâşiată.

Pe de o parte, ne simțim dezamăgiți că nu mai putem sluji acolo ca parte integrantă a proceselor de traducere a Bibliei. Pe de altă parte, simțim un sentiment victorios de realizare că am putut să facem parte din această lucrare timp de mai bine de 5 ani. Domnul ne-a ajutat şi am slujit efectiv în Papua Noua Guinee timp de 4 ani. S-au făcut în tot acest timp eforturi susţinute în promovarea acestor lucrări în bisericile din România, şi prin urmare o parte importantă a lucrării noastre a fost chiar aici. Planurile noastre de viitor nu sunt foarte sigure. Vom rămâne în continuare membri Wycliffe România pentru o perioadă nedeterminată de timp. Luăm în considerare posibilitatea de a ne concentra asupra formării, sprijinirii și trimiterii altora în direcţia slujirii internaţionale. De asemenea, vom continua să susţinem noi înşine pe alţii într-un mod sau altul, iar inima noastră va fi totdeauna polarizată pe această direcţie a slujirii, chiar şi din linia a II-a. I-am înscris în prezent pe copiii noştri în cadrul sistemului de învăţământ românesc şi ne rugăm ca Domnul să-i ajute să se adapteze repede la această schimbare.

Mulţumim că aţi fost alături de noi în toţi aceşti ani şi că ne-aţi susţinut atât în rugăciune cât şi financiar. Domnul să vă dea fiecăruia în parte răsplata unor misionari. Vie Împărăţia Sa!

Vă trimitem multe salutări în Domnul Nostru Isus Hristos.

Marius, Mihaela, Iustin și Teodora Taciuc