De dragul chemării Lui – Flavia Munteanu

,

Pace dragii mei,

Domnul a lucrat atât de frumos de când am scris ultima scrisoare și vă pot spune care este locul pe care El l-a pregătit ca eu să merg să Îi slujesc. Mulțumesc tuturor celor care s-au rugat pentru mine în această perioadă pentru ca El să îmi arate care este voia Sa.

După rugăciuni, discuții cu mai multe organizații și persoane care îmi sunt alături în acest proces de pregătire pentru misiune am înțeles că e voia lui Dumnezeu să merg în Madagascar pentru a mă implica în cercetare lingvistică.

Echipa din Madagascar a fost de ajutor și ne-am rugat împreună să aflăm ceea ce Domnul are în plan. Pe lângă acestea am avut și aprobarea, susținerea familiei și bisericii din care fac parte. Cu voia și ajutorul Domnului voi pleca acolo în toamnă pentru a începe să duc la îndeplinire chemarea pe care Domnul mi-a dat-o.

Madagascar

În Madagascar există un grad ridicat de diversitate lingvistică. Asociația „Together in Bible Translation” (TiBT) lucrează de peste 20 de ani cu diferite grupuri lingvistice din Madagascar. Ceea ce a început cu doar câteva proiecte de traduceri a crescut și continuă să crească și astăzi. Pe această hartă puteți vedea diferitele grupuri lingvistice cu care lucrează TiBT.

Odată ajunsă în Madagascar cu ajutorul Domnului voi începe să studiez cultura pentru a mă adapta la ea și voi învăța limba oficială pentru a putea comunica cu oamenii. Următoarea etapă, după ce am învățat acestea este de a vedea în care proiect vrea Domnul să mă implic și cum o voi face.

O melodie care îmi răsună în minte și se potrivește exact cu evenimentele din viața mea spune așa: „De dragul chemării Lui/Vom lăsa-n urmă tot/Sfinți și curați vom urma/Doar pe-al nostru sfânt Domn/Viața întreagă doar Lui dăruiți/Vom urma pașii Lui”. Eu urmează să plec o perioadă mai lungă de acasă. Această cântare mi-a amintit că sunt în voia Sa și viața mea este a Lui.

Vreau să închei prin a vă relata o experiență care m-a încurajat să merg înainte. Abia venisem acasă din Anglia și am mers în vizită la bunica la țară și bineînțeles că am mers la biserica din sat.

Nu aveam de gând să prezint în acea duminică dar, la final, fratele prezbiter, care se ocupă de biserică, a venit și mi-a spus că s-au decis ei ca biserică să sprijinească un misionar. Pentru că eram eu acolo au spus că vor să mă susțină pe mine. Prin această experiență am văzut cum Domnul poartă de grijă aleșilor Săi.

Perioada în care mă aflu acum este una în care caut biserici și oameni devotați rugăciunii cu care să pot împărtăși cum Domnul m-a chemat la această lucrare. Îmi doresc să fiu o încurajare oriunde mă duc și ca Domnul să lucreze astfel încât să am parteneri care să mă susțină în rugăciune și financiar.

Motive de rugăciune

Mulțumesc Domnului pentru că

  • am găsit vaccinurile necesare și am putut începe să le fac
  • am pace în legătură cu plecarea mea pe câmp
  • am văzut mâna Domnului la lucru în viața mea

Rugați-vă pentru:

  • călătoriile pe care urmează să le fac pentru a vizita diferite biserici
  • să pot strânge finanțele necesare până în toamnă
  • să pot prezenta ce voi face și să încurajez prin prezentări.

Multă binecuvântare,

Flavia M