Dacă va voi Domnul – Luminița Prisecaru

Dragii mei de departe,

Încerc să mă pun „pe mine însămi laolaltă” într-o scrisoare ce poate fi publicată. Nu am scris de foarte mult timp… nici nu mai știu de când. Am ținut legătura cu frați și surori care au dorit lucrul acesta dar nu am scris nicio scrisoare „oficială” în felul acesta. Nici nu voi mai încerca să mai găsesc scuze de ce nu am scris de atâta timp. Să încerc să pun pe hârtie câteva „fărâme de suflet”…

Mai întâi aș vrea să vă salut cu drag și dor românesc de aici din Sud Vestul Etiopiei, din biroul nostru de traducere a Bibliei în limba Qale, din Kawaata.

Ploile neregulate sunt mereu motivul de îngrijorare al oamenilor de aici. Fiecare dintre noi depindem pentru viața noastră de Mila Domnului. Pandemia prin care trece întreaga planeta a făcut să se simtă mai acut ca niciodată acest lucru.

Problemele politice s-au mai „aciuat” aici, atât local, între Konso și Qale, dar și la nivel național în Nordul Etiopiei. În ciuda lucrurilor pe care uneori presa internațională alege să le transmită, Etiopia a avut alegeri ce s-au desfășurat în pace și la fel și rezultatele au fost anunțate în pace și acceptate de o majoritate covârșitoare în toată țara. Poate că lucrurile nu sunt perfecte, ca peste tot în lume. Și aici, ca peste tot sunt oameni răi care își caută interesul lor. Să continuăm să ne rugăm „să cerem și să mijlocim cu mulțumire pentru toți oamenii, pentru împărați și pentru toți cei înălțați în dregătorii că să putem duce o viață pașnică și liniștită, cu toată evlavia și cu toată cinstea”.

Cu ajutorul Lui și doar cu ajutorul Lui, lucrarea de traducere a continuat în tot acest timp aici. Am reușit să printăm cele patru Evanghelii și Faptele Apostolilor. Am reușit să înregistrăm audio Faptele Apostolilor și să le pun pe un SD card alături de înregistrarea celor patru Evanghelii. Am terminat de tradus și de verificat cu consultantul cartea Geneza și cartea Romani. Am terminat de verificat cu echipa și cu revizuitorii cartea 1 Corinteni vinerea aceasta.

„Dacă va voi Domnul” la sfârșitul lunii octombrie și primele două săptămâni din luna noiembrie sperăm să fim în Addis Ababa să putem înregistra ultimele 25 de capitole din Geneza și Romani. Tot atunci am dori să verificăm împreună cu consultantul cartea 1 Corinteni.

Slavă Domnului, lucrarea merge înainte în ciuda bolilor și a virușilor și în ciuda războaielor și a conflictelor politice și interetnice.

Cam atât despre noi aici, dar mult m-aș bucura dacă ne-ați scrie înapoi.*

Vă mulțumesc frumos de dragostea cu care vă gândiți la noi!

În El, a voastră Lumi

*dacă doriți să luați legătura cu Lumi, vă rugăm să ne contactați aici.