Cuvântul Tău este o candelă! – familia Dubei

„Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea” Psalmul 119:105

Lumea în care trăim astăzi este într-o mare ceață, cu schimbări constante, și nenumărate cărări încâlcite. Cum găsim cărarea cea bună și cum ne ținem de ea, fără să rătăcim, alergând în toate direcțiile? Mulțumim Domnului pentru Cuvântul Lui neschimbat care ne luminează calea în această lume întunecată.

Wycliffe Europa a organizat un atelier numit Forum pentru Viitor în care am analizat schimbările care au loc în Europa, și am încercat să descoperim cum înaintăm noi în lucrare, și cum va arăta mișcarea de traducere a Bibliei în viitor. Sunt câteva teme globale majore la care trebuie să luăm seama în lucrare, cum ar fi: migrația, urbanizarea, multilingvismul, schimbarea centrului creștinismului din nordul globului în sud, dezvoltarea tehnologiei, intensificarea persecuției împotriva creștinilor… Domnul să ne ajute să discernem ceea ce face El în lumea de azi și care este rolul nostru în împlinirea planurilor Lui.

Rugați-vă pentru proiectele de traducere a Bibliei din România cu Surzii și Romii, proiecte care trec prin schimbări și decizii majore. Rugați-vă pentru călăuzirea Domnului și parteneriate bune. Satan încearcă mereu să intimideze și să descurajeze lucrătorii. Rugați-vă pentru biruință în luptele spirituale.

Rugați-vă pentru Parteneri în Misiune (PIM), o colaborare între 20 de organizații misionare din România. Acum fac parte din grupul de trei coordonatori. Planificăm întâlniri cu toți partenerii, și o conferință cu liderii bisericilor din România. Rugați-vă pentru înțelepciune în coordonarea acestui parteneriat după planurile lui Dumnezeu. Rugați-vă pentru o colaborare mai mare cu bisericile.

Tabere de vară

Am avut deja o tabără cu membrii Wycliffe România,  un timp de întărire a relațiilor prin părtășie comună, rugăciune unii pentru alții, prietenie, jocuri și drumeții. A fost și o ocazie de a mulțumi Domnului pentru susținerea Lui în timpul celor 10 ani de lucrare.

Tabăra cu membrii Wycliffe România

Calendarul pentru vara aceasta arată destul de plin cu tabere, nunți și vizite la părinți și la bisericile noastre. 

Rugați-vă pentru tabăra de misiune pentru tineri interesați de misiune, care va avea loc în ultima săptămână din iulie. Ne rugăm ca Domnul să ne ajute să semănăm semințele misiunii în inimile acestor tineri, care să aducă mult rod pentru Împărăția Lui.

Rugați-vă și pentru tabăra pe care o organizăm cu PIM, pentru misionarii acestor organizații partenere, care au nevoie de întărire fizică și spirituală pentru a-și continua lucrările. Rugați-vă ca Domnul să ne dea inimi cu dragoste, pace și bucurie, și Cuvânt încurajator pentru ei și copiii lor.

Copiii noștri vor participa într-o tabără cu tinerii din biserică. Rugați-vă ca ei să crească în cunoașterea Domnului și să fie pregătiți să-L urmeze acolo unde îi vrea. Miriam s-a decis să încheie legământ cu Domnul prin botez, pe 21 iulie.  Ea a trecut cu bine examenul de capacitate și a intrat la liceul teologic Betel. Suntem foarte bucuroși de felul în care Domnul lucrează în viața copiilor.

Wycliffe România va cumpăra luna aceasta, iulie, primul spațiu pentru birouri în care vom fi proprietari. Nu avem toți banii dar, pentru că cumpărăm de la un prieten, putem plăti jumătate acum, și jumătate în rate. Așa scăpăm de chiria care crește în fiecare an. Am început să renovăm apartamentul și ne vom muta în septembrie. Rugați-vă ca organizația să meargă bine financiar ca să putem plăti ratele la timp. Mulțumim pentru rugăciunile făcute cu credincioșie și dragoste.

Mulțumiri
 • Mulțumim Domnului pentru călăuzire în timpul atelierului Forum pentru Viitor;
 • Pentru progresul proiectelor de traducere cu Surzii și Romii din România;
 • Pentru binecuvântarea de a fi parte din parteneriatul PIM din România;
 • Pentru tabăra binecuvântată cu membrii Wycliffe România;
 • Pentru posibilitatea de a cumpăra un spațiu pentru biroul asociației;
 • Pentru finalizarea cu bine a anului școlar și pentru botezul lui Miriam;
Cereri de rugăciune
 • Rugați-vă pentru claritatea rolului nostru în planurile Domnului pentru lume;
 • Parteneriate bune pentru proiectele de traducere cu Surzii și Romii din țară;
 • Dezvoltarea colaborării dintre biserici și agențiile de misiune din România;
 • Tinerii să prindă viziunea pentru misiunea lui Dumnezeu, în tabăra de misiune;
 • Misionarii și copiii lor care vin în tabăra de odihnă să fie întăriți și înviorați;
 • Pentru renovarea noului birou, și fonduri pentru plata ratelor;
 • Copiii noștri să crească în cunoașterea Domnului și în ascultare de El.

Cu drag în Domnul, familia Dubei.