Cuvântul ne înviorează – familia Dubei

,

„Sunt foarte amărât: înviorează-mă, Doamne, după Cuvântul Tău.” Psalmul 119:107

Mulți oameni sunt grav afectați în mijlocul acestor crize sanitare, economice, politice și sociale. Dar secretul nostru de supraviețuire se află în Cuvântul lui Dumnezeu, care ne poate înviora în orice împrejurare. Pe 21 noiembrie, multe biserici au sărbătorit Ziua Internațională a Bibliei. Anul acesta se împlinesc 80 de ani de la prima sărbătoare dedicată Bibliei în SUA, organizată de către președintele Franklin Roosevelt, când a declarat Săptămâna Recunoștinței drept Săptămâna Națională a Bibliei. De asemenea, în acest an, România sărbătorește 333 de ani de la prima Biblie tradusă integral în limba română.

Biserica noastră a avut o sărbătoare frumoasă în care L-am lăudat pe Domnul pentru binecuvântările bogate ale Cuvântului Său, predica a subliniat importanța Cuvântului lui Dumnezeu pentru viețile noastre și ne-am rugat pentru cele 1.892 de popoare fără Biblie în limbile lor. Pentru statistici recente despre accesul la Scriptură, puteți vizita: https://wycliffe.ro/statistici/. În biserica noastră ne-am amintit de vremurile comuniste, când alți frați au riscat și au suferit mult pentru a ne aduce Biblii. Ne-am amintit de momentele în care am primit primele noastre Biblii noi și de felul în care le-am prețuit și le-am citit, unii dintre noi îngenunchind în timp ce le citeam. Acestea sunt binecuvântări pe care cele 1.892 de popoare nu le-au experimentat încă. Din moment ce alții au sacrificat mult pentru a ne aduce Scripturile, acum este rândul nostru să îi binecuvântăm pe alții. Rugați-vă ca Domnul secerișului să ridice mai mulți lucrători pentru marele seceriș, astfel încât un proiect de traducere a Bibliei să înceapă în fiecare limbă, cât mai curând. Rugați-vă, de asemenea, pentru proiectele de traducere în curs de desfășurare, care se confruntă cu multe provocări în aceste vremuri de pandemie.

Traducătorii romi au început să traducă Ioan capitolele 18-21. Scopul lor este de a publica aceste capitole înainte de Paștele de anul viitor, astfel încât să poată fi folosite în timpul Paștelui. Procesul de traducere include diverse teste și sesiuni de verificare. Apoi, pasajele trebuie tipărite, înregistrate, distribuite și liderii trebuie instruiți pentru a le folosi. Rugați-vă pentru o traducere clară, precisă și naturală, care să fie acceptată de biserici, iar sămânța Cuvântului lui Dumnezeu să atingă inimile oamenilor.

Wycliffe România a inițiat un grup de rugăciune online pentru parteneri, voluntari și cei interesați de activitatea de traducere a Bibliei. Credem că, prin rugăciune, Dumnezeu poate face minuni pentru gloria Sa și pentru Împărăția Sa. Isus a spus: cereți și veți primi. Vă reamintesc că ne rugăm în continuare ca Dumnezeu să ridice 25 de noi membri cu Wycliffe România până în 2025, astfel încât să putem ajunge la 25 de noi popoare care nu au Scriptura în limbile lor.

Maria a ajutat o candidată care a finalizat procesul de înscriere și a fost aprobată de către bord pentru a deveni membru. Maria a început procesul de înscriere cu un alt candidat și mai sunt alte două persoane interesate. Vă rugăm să vă rugați ca Dumnezeu să-i călăuzească pe cei interesați și să strângă mai mulți lucrători pentru slujba de traducere a Bibliei.

Copiii noștri au vizitat Danemarca cu tinerii din biserica noastră. Au participat la Ziua Mulțumirii la o biserică de români de acolo și s-au bucurat foarte mult de locurile pe care le-au vizitat. Vă mulțumim foarte mult pentru susținerea dumneavoastră în aceste timpuri grele. Domnul să se îngrijească te toate nevoile dumneavoastră și ale slujirii în care sunteți implicați.

Mulțumiri

 • Slavă Domnului pentru Biblia în limba noastră și pentru cei care au lucrat la ea
 • Pentru privilegiul de a ajuta la traducerea Scripturii în alte limbi
 • Pentru progresul proiectului de traducere a Bibliei în limba rromani
 • Pentru grupul lunar de rugăciune online cu prieteni și parteneri
 • Pentru noii membri și persoanele interesate să slujească cu Wycliffe
 • Pentru bisericile și persoanele care ne susțin cu credincioșie.

Cereri de rugăciune

 • Cereți Domnului ca cele 1.892 de popoare fără Biblie să primească Scriptura
 • Cuvântul lui Dumnezeu să aducă încurajare celor care sunt în suferință
 • Scripturile traduse pentru romi să fie folosite de bisericile rromilor
 • Grupul de rugăciune online să crească
 • Echipa de traducere pentru surzi să își atingă obiectivele pentru anul viitor
 • Dumnezeu să ridice mai mulți lucrători pentru marele seceriș
 • Dumnezeu să ne binecuvânteze copiii să crească spiritual pentru slava Sa.

Cu drag Dubei Ruben, Maria, Miriam și Levi.