Creștinii din Malasiga – familia Taciuc

Prin harul Domnului, în luna septembrie am călătorit în satul Malasiga din provincia Morobe a Papua Noua Guinee. Am avut ocazia să pot ajuta din punct de vedere tehnic o familie de misionari şi implicit procesul de traducere al Scripturii din acest sat.

Kim şi Annie Colich împreună cu cei trei copii ai lor au fost repartizaţi în acest sat pentru a sluji poporului Tami încă din 1991. Malasiga este un sat de pescari situat chiar pe ţărm, la sud de localitatea Finshhafen. Acest sat adăposteşte o mare parte din populaţie, iar cealaltă parte a tribului locuieşte pe insula Tami situată cam la 14 km în largul coastei de sud-est. Lui Kim şi Annie li s-au oferit posibilitatea să îşi construiască o casă în mijlocul băştinaşilor din acest sat şi să locuiască acolo încă de la început. Fiind atât de aproape de apele sărate ale Oceanului instalaţiile electrice şi aparatura se defectează foarte frecvent. Mă bucur că ni s-a oferit harul să-i ajutăm pe aceşti oameni reparând sistemul lor solar şi alte câteva instalaţii electrice pe care le au acolo.

După aproape 28 de ani de lucru la traducerea Noului Testament în limba Tami, ei se pregătesc în sfârşit de finalizarea şi publicarea lui. Dacă Dumnezeu va îngădui, acest Nou Testament ar putea fi publicat în următorii doi ani.

Putem afirma că în această zonă Evanghelia a ajuns efectiv la marginile pământului. Dincolo de acest trib nu se mai zăreşte altceva decât întinderea, parcă infinită, a Pacificului de Sud. Este o mare binecuvântare să vedem lucrul acesta cu ochii noştri în vremurile contemporane. Biserica se bucură. Creştinii de aici aşteaptă cu nerăbdare Noul Testament tradus în limba lor. Este o binecuvântare să fim parte din proces. Continuăm ca şi familie, să slujim în PNG şi să ajutăm creştinii de aici în mod indirect favorizând, prin ceea ce facem noi, accesul la Evanghelie. Dorinţa mea sinceră este ca Noul Testament în limba Tami să poată fi publicat cât mai curând. Împreună, ca biserică românească, putem ajuta câte puţin la grăbirea tuturor acestor lucrări.

Mihaela slujeşte în continuare proceselor de educaţie şi alfabetizare. Încă de la începutul acestui termen a continuat să se implice astfel alături de echipele axate pe acest domeniu. Mare parte din efortul ei constă în crearea de materiale electronice care vor fi mai târziu incluse în cărţi cu povestiri biblice, abecedare, cărţi electronice şi materiale video pentru lucrarea cu surzii. Copiii noştri, Iustin şi Teodora, îşi continuă şcolarizarea aici. Iustin este în prezent în clasa a II-a şi studiază în limba engleză alături de alţi copii de misionari. Teodora merge la grădiniţă.

Dacă Domnul v-a pus pe inimă să vă rugaţi pentru noi, iată o listă concretă cu motive de rugăciune pentru care puteţi mijloci înaintea Sa:

  • Mulţumiţi Domnului Isus că El ne susţine aici în lucrare prin harul Său în toate încercările.
  • Rugaţi-vă ca să facem faţă atacurilor spirituale, duhurilor de descurajare şi stărilor de anxietate.
  • Rugaţi-vă ca Domnul secerişului să scoată lucrători în lucrarea Sa. Am mai avea nevoie de aproximativ 5 persoane care să ne susţină financiar şi în rugăciune lunar pe termen lung pentru a înlocui pe cei care au încetat din varii motive să ne mai susţină.
  • Rugaţi-vă ca Iustin şi Teodora să se poată adapta complet la educaţia în limba engleză.

Mulţumim tuturor celor ce v-aţi implicat alături de noi în susţinerea fraţilor noştri de aici rugându-vă sau dăruind. Domnul Isus să vă răsplătească însutit în viaţa de acum şi să vă dea viaţă veşnică alături de El.

Marius şi Mihaela Taciuc