Copleșită de binecuvântări – Damaris Zlatan

,

„Dar nouă, Doamne, Tu ne dai pace, căci tot ce facem noi, Tu împlineşti pentru noi.” Isaia 26:12

Am rămas uimită după ce am realizat că am trecut de multe ori pe lângă acest verset din Isaia 26:12, dar parcă niciodată nu i-am acordat atenția cuvenită.

Mi se pare așa de fascinant cum se împletesc lucrurile. Da, El ne dă pace. Și, da, noi facem. Noi planificăm, lucrăm, ne rugăm, acționăm. Dar în final, dacă El n-ar împlini toate acestea, ar fi niște eforturi inutile.

Avem o chemare și trebuie s-o onorăm. Însă, dacă-L excludem pe Duhul Sfânt din ecuație, chiar dacă facem ‘lucrarea Lui’, va fi în zadar. El împlinește toate lucrurile pentru noi!

Luna iulie a fost o lună a pregătirilor: mi-am continuat cursurile online în pregătire pentru noul rol, am pus la punct ultimele detalii pentru plecarea în Columbia, am predat responsabilitățile de media de la Wycliffe persoanei care mă va înlocui și multe altele.

Dar toate acestea n-ar fi fost posibile fără dărnicia și bunătatea voastră! E datorită tuturor acestor binecuvântări că am luat, în sfârșit, biletul spre Columbia, pe 1 septembrie!

Prin harul Lui, am participat și la o tabără de retreat Wycliffe România. Am reîntâlnit prieteni pe care nu-i mai văzusem de un an și am cunoscut oameni noi. A fost o mare binecuvântare să văd că timpul și resursele investite în oameni, în voia Lui, aduc întotdeauna roade!

Am dat și un interviu la RVE în legătură cu plecarea în Columbia. Dacă doriți să-l ascultați, mă puteți contacta sau îl găsiți aici.

Am fost copleșită de binecuvântări! Slavă Lui!

Motive de rugăciune

  • Rugați-vă să pot finaliza ultimele detalii înainte de plecarea din septembrie.
  • Pe lângă pregătiri, rugați-vă să pot să am un timp de odihnă fizică, emoțională și spirituală în august.
  • Rugați-vă pentru călătoria din septembrie să decurgă bine și fără surprize.
  • Rugați-vă pentru o adaptare rapidă în Columbia și pentru timpul de învățare a limbii spaniole și a limbii semnelor columbiene.

De ce mentorare lingvistică și culturală?*

*acesta va fi rolul meu principal în Columbia

Printre cauzele cele mai frecvente pentru care misionarii se întorc acasă, părăsind câmpul de misiune, se află dificultățile legate de limba și cultura cu care se confruntă acolo.

Poate că nu toți se întorc acasă, dar sunt mulți care rămân pe câmp și continuă să experimenteze un nivel ridicat de stres cultural de fiecare dată când ies pe stradă sau trebuie să poarte o discuție oricât de banală.

N-ar trebui să fie așa!

Fiecare dintre noi avem capacitatea de a învăța și a ne adapta. Însă câteodată avem nevoie de cineva care să ne ajute să o scoatem la iveală.

Exact acesta este rolul unui mentor lingvistic și cultural: de a scoate la suprafață capacitatea pe care Dumnezeu deja a pus-o în fiecare misionar.

Dar, până la urmă, de ce e așa de important să învățăm limba și cultura?

Nu există o cale mai ușoară de a ajunge la inima localnicilor decât prin limba lor maternă și respectul față de obiceiurile culturale, dar despre asta vom discuta mai pe larg în următoarea scrisoare!

Fiți binecuvântați! Cu oameni ca voi înaintează Împărăția lui Dumnezeu!

Damaris