Conferința PIM ”Upgrade Mission” – Scurtă prezentare

23-24 martie 2018, Biserica Betania, Cluj-Napoca

Conferința Upgrade Mission a pus accentul pe nevoia misiunii din România, Europa și din lume, și pe implicarea credincioșilor din România în misiunea lui Dumnezeu. A fost o provocare pentru tinerii prezenți și o motivație puternică pentru organizațiile partenere, la unitate în mobilizarea Bisericii pentru împlinirea nevoilor de pe câmpul de misiune.

 

One Challenge International a prezentat date proaspete privind bisericile evanghelice din România; localitățile fără biserici evanghelice, dinamica bisericilor din țară și impactul natalității care este în scădere. Datele prezentate sunt disponibile pe site-ul lor: http://www.oci.ro/statistici/

 

Frank Hinkelmann, Președintele Alianței Evanghelice Europene ne-a prezentat situația bisericilor evanghelice din Europa, creșterea islamului și care ar trebui să fie atitudinea credincioșilor evanghelici la această provocare sau oportunitate.

 

Wycliffe România a prezentat statistici actuale despre traducerea Bibliei în lume și despre popoarele care încă așteaptă începerea unui proiect de traducere în limbile lor. Au avut o scurtă prezentare și frații surzi implicați în traducerea Bibliei în limbajul semnelor românesc. Pentru detalii accesați aici: http://wycliffe.ro/statistici/
Fratele Viorel Iuga a accentuat responsabilitatea fiecărui membru din bisericile noastre la împlinirea Marii Trimiteri poruncită de Domnul Isus.

 

David Ginn, directorul Alege Viața, a pus accentul pe datoria fiecărui ucenic al lui Isus de a face ucenici la rândul lui, și a arătat slăbiciunea credincioșilor din zilele noastre în acest domeniu.
Participanții au avut ocazia să asculte mărturii și interviuri cu misionari care lucrează atât în țară cât și la marginile pământului, și să stea de vorbă cu ei personal.

 

Echipele de închinare Mesis, Teofania și BBSO ne-au condus în prezența lui Dumnezeu, într-un duh de predare și dedicare în slujba Domnului.

 

 

La finalul conferinței participanții au fost provocați să se angajeze în rugăciune pentru o țară și să ia legătura cu o persoană de acolo sau cu un misionar din țara respectivă. De asemenea s-a făcut o strângere generoasă de fonduri pentru șase misionari care se pregătesc să plece vara aceasta.

 

Un punct tare al conferinței au fost standurile organizațiilor de misiune, foarte bine pregătite cu materiale, prezentări, și posibilități concrete de implicare pe termen lung sau scurt. Cei care au simțit chemarea la misiune au putut interacționa cu diferite misiuni pentru a-și descoperi chemarea specifică în acord cu darurile lor personale.
Dumnezeu să ne folosească pe fiecare în parte și pe toți împreună la îndeplinirea misiunii Lui în România și până la marginile pământului.

 

Ruben Dubei
Director Wycliffe România
26.03.2018