Caracteristici gramaticale ale limbii malgașe Vezo

Scopul acestui studiu este de a investiga trăsăturile gramaticale ale limbii malgașe Vezo, folosind date care au fost colectate special pentru acest studiu. Datele sunt alcătuite din unsprezece narațiuni, înregistrate și transcrise.
Primul capitol stabilește contextul pentru poporul și limbile Vezo, atât în cadrul lumii austroneziene, cât și în Madagascar. Capitolul doi este o scurtă prezentare generală a fonologiei Vezo, iar în capitolul trei, sunt investigate principalele categorii de cuvinte, cu scopul de a înțelege cum funcționează limba.
Această investigație descriptivă a limbii Vezo oferă o perspectivă asupra principalelor categorii de cuvinte: substantive și expresii substantivale, verbe, adjective, adverbe, pronume, numerale, determinanți și demonstrative.

Această lucrare reprezintă teza de masterat scrisă de Ada Vultur, membru Wycliffe România, consultant în traducerea Bibliei. Teza este parte a cerinței de absolvire a Masteratului în Lingvistică de teren, Centrul de Lingvistică, Traducere și Alfabetizare, Colegiul Redcliffe.

Vezi teza