Bucurați vă totdeauna în Domnul – Tabita Constantin

Dragi frați și surori,

Când scriu aceste rânduri îmi amintesc că, în urmă cu doi ani plecam din orașul în care lucrasem câțiva ani buni, întrebându-mă ce va urma. Vedeam doar un pas înainte, dar acum mărturisesc că Dumnezeu poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi (Efeseni 3:20). El mi-a pregătit drumul de dinainte și mi-a purtat de grijă în tot acest timp.

Cei care doresc să se pregătească pentru a sluji în traducerea Bibliei în limbajele semnelor urmează un program de orientare și instruire, aici la Oradea. Am făcut și eu câteva module din acest program și m-am bucurat să aflu mai multe despre ce presupune traducerea Bibliei pentru surzi și cât de mare este nevoia. Există doar o singură traducere completă a Bibliei într-un limbaj al semnelor, Biblia în limbajul semnelor american care a fost finalizată anul acesta. Am fost surprinsă să aflu că a durat 39 de ani. Am participat și la o sesiune online în care ni s-a prezentat o parte din activitatea în domeniul IT și am realizat că mai sunt multe locuri în care sunt așteptați oameni cu inima dornică de a pune abilitățile lor tehnice în lucrarea Domnului.

Mulțumesc Domnului că m-a ajutat să iau niște decizii importante în dezvoltarea aplicației WebSooSL și să reorganizez codul pentru a fi mai bine structurat. Sperăm ca în scurt timp să terminăm sistemul de autentificare al utilizatorilor ca să putem stoca dicționare în limbajele semnelor care nu sunt încă gata pentru a fi publicate sau vor fi accesate doar de echipele de traducere.

Unul din lucrurile care le fac la birou este pregătirea buletinului de rugăciune săptămânal.  Vreau să împărtășesc cu voi o mărturie încurajatoare pe care am tradus-o pentru buletin. Julie, o instructoare de povestire orală a Bibliei din satul Maiwala din Papua Noua Guinee pregătea masa pentru familia ei. Era singură în bucătăria ei în aer liber. În timp ce gătea, a profitat de ocazie pentru a exersa povestirea Bibliei despre vițelul de aur din Exodul 32. Un tânăr care trecea pe lângă ea a auzit-o și a fost atât de fascinat încât s-a oprit și a ascultat în liniște. Apoi a ieșit de unde stătea și a rugat-o pe Julie să repete povestea. Acest tânăr se închina la idoli și a fost profund atins de poveste. A rugat-o pe Julie să se roage pentru el și ea s-a rugat. El a crezut în Isus Hristos și a devenit urmașul Lui. Domnul să fie lăudat pentru puterea Cuvântului lui Dumnezeu rostit. Traducerea Noului Testament în limba Maiwala este în desfășurare.

Motive de rugăciune
  • Mulțumesc Domnului că m-a ținut sănătoasă.
  • Mulțumesc Domnului că putem să ne adunăm din nou la biserică, chiar dacă e diferit față de cum eram obișnuiți.
  • Mulțumesc Domnului că-mi dă harul să am un soț în curând. Căsătoria noastră este planificată pentru luna octombrie. Domnul să ne dea binecuvântarea Lui.
  • Domnul să-mi dea putere și înțelepciune ca să finalizez ce am de făcut la birou în această perioadă.

Şi Însuşi Domnul nostru Isus Hristos şi Dumnezeu, Tatăl nostru, care ne-a iubit şi ne-a dat prin harul Său o mângâiere veşnică şi o bună nădejde, să vă mângâie inimile şi să vă întărească în orice lucru şi cuvânt bun! – 2 Tesaloniceni 2:16-17

Tabita Constantin