Biblia – binecuvântare și responsabilitate – interviu ziua 5

Wycliffe România vă invită ca în perioada 11-17 noiembrie să celebrăm Săptămâna Națională a Bibliei. O săptămână în care privim la Biblie știind ce binecuvântare este pentru noi, dar în același timp și ce responsabilitate avem ca și ucenici ai lui Hristos.

Vă prezentăm pe această temă un interviu cu Florin Țîra, Coordonator Radio Vocea Evangheliei – Zalău.

1.

Ce rol credeți că a avut Scriptura în istoria poporului român?

Coloseni 3:11 aduce în atenție o denumire și anume cea de „scit sau schit”. Mulți (Eusebiu din Cezareea) istorici identifică Sciția ca fiind teritoriul Daciei dintre Dunăre și Marea Neagră. Atât poetul latin Ovidiu, cât și geograful grec Strabo înțeleg sub numele de sciți pe locuitorii Dobrogeni și sub numele de Sciția, regiunea Dobrogeană. Cea mai întâlnită opinie face referire la faptul că apostolul Andrei ar fi răspândit Evanghelia pe teritoriul dobrogean, tot astfel se cunosc colonii grecești de pe malul Mării Negre având numele de Tomis (Constanța), Callatis (Mangalia). Tot astfel menționăm că ținutul Dacia Felix ca parte română aparținând imperiului Roman, a avut în istorie oameni care au misionat în această regiune. Așadar Cuvântul lui Dumnezeu a adus apropierea de Dumnezeu știind că au existat popoare ce au vrut dominarea și impunerea unei alte religii decât cea creștină.


2.

Cum credeți că ar fi relația dvs. cu Domnul Isus dacă nu ați avea Biblia în limba maternă?

Cred că ar fi lipsită de convingeri solide, uneori plină de incertitudini și cumva fără posibilitate de a te orienta în viață. Aș da dovadă de o cunoaștere superficială despre Dumnezeu. O necunoaștere a lucrărilor din trecut în care Dumnezeu a fost prezent și o neînțelegere a providenței lui Dumnezeu în istoria umană. Viitorul ar fi doar o speculație, fără linii directoare și haosul tot mai prezent.


3.

Cum v-a ajutat Cuvântul lui Dumnezeu în momentele dificile ale vieții?

Un moment dificil la care fac referire este acela al implicării în slujire, care a fost depășit printr-o citire a unui pasaj biblic, dar care era perfect asemănător cu situația în care mă aflam și care vorbea prezentul și viitorul ce îl are Dumnezeu pentru mine, viitor pe care îl văd împlinindu-se pas cu pas. Acest lucru m-a determinat să fiu implicat în lucrarea de slujire. Un alt moment la care Scriptura mi-a fost îndrumător s-a consumat când trebuia să dau un răspuns pentru o slujire, care presupunea deplasarea într-o altă țară, iar din Scriptură în urma rugăciunii am primit convingerea lăuntrică de a face această schimbare și care îmi era descrisă fiecare etapă.


4.

Poate o persoană să se numească creștin fără a citi Biblia?

Evident că NU. Creștin este persoană care trăiește prin credință. Iar noi citim în Scriptură că această credință vine în urma auzirii Cuvântului lui Dumnezeu dătător de credință.


5.

De ce este importantă Biblia în domeniul dvs. de activitate si cum o folosiți?

Activitatea întreprinsă este de moderator la un post de radio creștin. Tematica biblică este centrul emisiunilor create de către acest post iar impactul în societate este unul ce aduce pace, o stare de încredere în viitor și o puternică încredințare că Dumnezeu este în control. Cumva prin ceea ce facem, îndemnăm oamenii să se gândească nu doar la cele trecătoare ci și la cele veșnice, aspect pe care adesea îl ignoră.


6.

În ce moduri credeți că putem colabora pentru a mobiliza biserica din România în vederea responsabilizării prin implicare la traducerea Bibliei pentru toate națiunile pământului?

O informare mai amplă a mediului educațional necesar formării de noi participați la traducere. O comunicare mai dinamică a acestui segment.