Asta se va întâmpla

Nimeni nu știe „când” dar iată „ce” va fi la revenirea Domnului Isus.

Ascultați ceea ce Isus Însuși ar spune în varianta parafrazată a lui Popjes a pasajului din Matei 25:31-46.

Iată ce se va întâmpla!

„Când va veni Fiul omului în slava Sa cu toți sfinții îngeri, va ședea pe scaunul de domnie al slavei Sale.

Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărți pe unii de alții cum desparte păstorul oile de capre; și va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.

Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniți binecuvântații Tatălui Meu de moșteniți Împărăția care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.”

Și iată de ce:

Am fost membru al unui grup etnic minoritar al cărui mod tradițional de a-și câștiga existența s-a pierdut din cauza presiunilor socio-economice ale culturii naționale. Eram slăbit și înfometat, incapabil să îmi întrețin familia. Atunci mi-ai dat de mâncare și m-ai învățat cum să lucrez pământul ca să cultiv recolta și cum să cresc animale pentru hrană.

Mi-a fost sete și toți sătenii erau bolnavi de diaree pentru că resursele noastre de apă erau contaminate. Apoi ai venit tu și m-ai învățat să fierb apa de băut. M-ai ajutat să sap o fântână adâncă să găsesc apă curată și m-ai învățat să am grijă de ea.

Mi-era rușine să fiu ceea ce eram eu. Era ca și cum aș fi fost complet dezbrăcat în public. Oamenii din cultura națională au râs de mine când am vorbit limba mea, considerând-o la fel de ridicolă ca grohăitul porcilor. M-au numit un băștinaș prost și când nu mă înșelau, mă ignorau. Atunci ai venit tu și ai trăit alături de mine. M-ai tratat ca pe o persoană adevărată și mi-ai spus că sunt iubit de Creatorul meu. Mi-ai învățat limba și ai făcut din ea o limbă reală, o limbă scrisă. Mi-ai întărit stima de sine și mi-ai redat încrederea de a fi ceea ce eram.

Am fost străin în propria mea țară. Oamenii din cultura națională au profitat de faptul că nu știam limba și obiceiurile lor. M-au înșelat la piață, pentru că nu am putut citi prețurile. Apoi ai venit tu și m-ai învățat să citesc numerele, să socotesc, să adun și să scad. M-ai ajutat să învăț să citesc în limba mea și ulterior în limba națională. Acum sunt tratat ca un cetățean.

M-am îmbolnăvit, trupul meu era plin de boli. Emoțiile mele erau haotice și nu puteam face față. Duhul meu era chinuit de teama demonilor din jurul meu. Apoi ai venit tu și ai trăit alături de mine, tratându-mi bolile trupești și rugându-te pentru mine. Corpul meu a devenit din nou puternic. M-ai ajutat să am încredere în Creatorul care m-a iubit. Duhul meu a primit o viață nouă, o nouă dragoste și o nouă putere asupra demonilor din jurul meu.

Am fost în închisoare, uitându-mă printre gratiile culturii mele la cultura națională, pe care nu o înțelegeam și care mă respingea. Eram încătușat de propria mea limbă. Nu puteam citi mesajul dragostei pe care Creatorul meu mi l-a lăsat. Apoi ai venit tu, ai învățat cultura și limba mea și ai tradus mesajul Creatorului meu în limba mea maternă. În cele din urmă am putut înțelege. Ai construit un pod de înțelegere între mine și cultura străină din jurul meu.

Apoi cei de la dreapta vor spune: „Când Te-am văzut vreodată în oricare din aceste circumstanțe disperate?” Atunci voi spune: „Adevărat vă spun că ori de câte ori v-ați rugat, sau ați dat, sau v-ați implicat personal în a face oricare dintre aceste lucruri pentru cineva care a fost privit de sus sau ignorat, acela eram Eu – Mie Mi le-ați făcut.”

Apoi mă voi întoarce spre cei de la stânga Mea și le voi spune: „Ieșiți afară, egoiști nevrednici. Nu sunteți buni decât pentru focul iadului. Iată de ce: am fost disperat din toate punctele de vedere, fizic, emoțional, social și spiritual. Totuși, nu ați făcut nimic să Mă ajutați.”

Atunci ei Îmi vor spune: „Când Te-am văzut vreodată în astfel de situații  disperate?” Atunci le voi spune: „Adevărat vă spun că ori de câte ori ați refuzat să ajutați pe cineva care a fost privit de sus sau ignorat, pe Mine ați refuzat să Mă ajutați”.

Atunci îi voi trimite pe cei din stânga în pedeapsa veșnică, și le voi da celor din dreapta răsplata lor veșnică.

Asta se va întâmpla.

Sursa: A Kick in the Pants, de Jack Popjes