Aniversarea de 10 ani a Asociației Wycliffe România

Din partea Asociației Wycliffe România, mulțumim partenerilor și prietenilor cu care am împărtășit bucuria aniversării celor 10 ani de slujire împreună. Ați făcut sărbătoarea frumoasă și bucuria noastră deplină! Organizarea acestei sărbători a avut două scopuri principale: 1) Glorificarea lui Dumnezeu, care a mers înaintea noastră în timpul celor 10 ani de călătorie, și 2) Împărtășirea bucuriei, cu partenerii noștri, pentru cei 10 ani de unitate în misiune.

 

S-a prezentat o retrospectivă a lucrării Wycliffe România și ne-am amintit cum a pregătit Dumnezeu terenul pentru înființarea asociației în România. Suntem recunoscători membrilor Wycliffe Europa care au început să viziteze România din anul 1998, împărtășind nevoia traducerii Bibliei în lume, cu Bisericile și instituțiile creștine din România. Acești înaintași ai noștri nu au putut veni la sărbătoare, dar ne-au trimis mesaje de încurajare pe care l-am transmis în timpul întâlnirilor. Ne bucurăm că au fost persoane, biserici și organizații din țară care au înțeles nevoia traducerii Bibliei și au intrat în acest parteneriat. Recunoaștem că fără colaborarea partenerilor, lucrarea aceasta n-ar fi fost posibilă, și înaintarea Evangheliei ar fi avut mult de suferit. Dumnezeu să vă binecuvânteze, și să întărească tot mai mult unitatea și colaborarea noastră pentru misiunea Lui. Pe lângă toate bisericile care au fost reprezentate la eveniment, menționez câteva din organizațiile partenere: Parteneri în Misiune (PIM), Agenția Penticostală de Misiune Externă (APME), OM România, Agenția Kairos, Tineri pentru Misiune (TPM), ProMission. M-am bucurat să văd mulți tineri prezenți, interesați de misiune, și pe unii din ei chiar de traducerea Bibliei. Domnul să-i călăuzească în planurile Lui. Au participat aproximativ 130 de persoane, și mulți alții au urmărit programul prin transmiterea live pe internet de către Credo TV, care ne-a ajutat cu înregistrarea. Domnul să le răsplătească.Programul a inclus prezentarea statisticilor actuale, din 2018, privitoare la situația traducerii Bibliei la nivel global, și ne-am rugat pentru cele 2.163 de popoare care nu au nici măcar un cuvânt din Cuvântul lui Dumnezeu în limbile lor. Continuăm să ne rugăm ca Dumnezeu să mai ridice lucrători pentru marele seceriș. Vestea bună este că dezvoltăm tot mai multe parteneriate atât cu biserici și organizații din țară cât și din afară, cu care avem proiecte frumoase împreună și care ne deschid uși pentru o colaborare tot mai puternică pe viitor.

Citește mai mult…

 

Pentru a păstra în amintire părtășia frumoasă pe care am avut-o, puteți descărca imagini din timpul conferinței accesând această pagină.

 

De asemenea, puteți viziona inregistrarea video a conferinței la link-urile de mai jos:

Sesiunea 1

Sesiunea 2

Sesiunea 3

Sesiunea 4

 

Ruben Dubei

Director Wycliffe România