Adunați în Numele Lui! – familia Dubei

,

„Căci acolo unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor.” Matei 18:20

Domnul se bucură atunci când ucenicii Lui se adună în Numele Lui. Există un mare potențial atunci când frații se unesc pentru gloria Domnului. El este gata să le răspundă la rugăciuni… Parteneri în Misiune (PIM) este o colaborare între 20 de organizații din România dedicate pentru a ajuta bisericile din România să își împlinească menirea în misiunea lui Dumnezeu pe pământ. Echipa de coordonare și bordul s-au întâlnit la Piatra Neamț pentru a plănui împreună. Printre alte proiecte, plănuim o tabără de refacere pentru misionari și o conferință de misiune cu lucrătorii din țară. Rugați-vă împreună cu noi ca bisericile din România să crească în contribuția lor unică pentru împlinirea misiunii lui Dumnezeu.

Partenerii proiectului de traducere a Bibliei Rroma s-au întâlnit în Brașov, împreună cu traducătorii, pentru a pregăti începerea lucrărilor. Proiectul se află în faza abordării partenerilor pentru finanțarea proiectului. Planificăm o altă întâlnire cu lucrători creștini romi, pentru a-i informa, a împărtăși viziunea și a-i invita să colaboreze la folosirea Cuvântului lui Dumnezeu în comunitățile de romi în care lucrează. Rugați-vă pentru un parteneriat puternic și resurse suficiente.

Un alt parteneriat care se formează este cu Societatea Biblică din România, oferind instruire în Vindecarea Traumei pentru bisericile din România. Am oferit această pregătire în Ghana, și ea devine tot mai necesară și în România în timpul acestei crize, când mulți își pierd membri din familie din cauza bolii iar alții sunt deprimați. Prima instruire va avea loc la Cluj, pe 23-25 aprilie. Rugați-vă să putem pregăti tot mai mulți lucrători pentru a ajuta pe cei care suferă în inimile lor în această perioadă grea.

Wycliffe România organizează o tabără de misiune în luna august pentru tineri din România. Până acum am organizat această tabără împreună cu APME dar datorită restricțiilor, va trebui să ținem tabere mai mici. Rugați-vă ca Domnul să scoată mai mulți lucrători la misiune. Mulțumim Domnului pentru doi membri noi, o fată se pregătește pentru Sudanul de Sud iar alta pentru lucrarea cu surzii.

Am început să facem prezentări la comunitățile zonale ale bisericilor cu scopul de a colabora cu bisericile în proiecte specifice. Am primit o cerere de la proiectele de romi din Serbia și Croația care au nevoie de doi manageri de proiecte. Rugați-vă ca Domnul să se îngrijească de această nevoie.

Continuați să vă rugați cu noi ca Domnul să scoată mulți lucrători pentru marele seceriș. Wycliffe România se roagă pentru 25 de lucrători noi până în anul 2025 care să ajute 25 de popoare care au nevoie de Biblie în limbile lor.

Lucrăm la publicarea cărții Rugăciunea Extremă în limba română. Este o carte foarte bună pentru timpuri de criză. De asemenea, am tradus în limba engleză cartea Centaurul și Crucea Sudului scrisă de Marius Taciuc, unul din membrii noștri. Pentru că este o carte excepțională căutăm o posibilitate de a o face disponibilă în format electronic. Dacă tot vorbim de Marius, el s-a întors în România împreună cu familia și se află într-o perioadă de refacere după patru ani de muncă grea în Papua Noua Guinee. Apreciem rugăciunile dumneavoastră pentru el și familia lui.

Ca familie, mulțumim celor care au răspuns la nevoia noastră de a dezvolta susținerea noastră financiară. Domnul să se îngrijească și de dumneavoastră.

Mulțumiri

 • Lăudăm pe Domnul pentru PIM și planurile pe care le avem împreună;
 • Pentru posibilitatea de a începe lucrarea de traducere a Bibliei Rroma;
 • Pentru parteneriatul cu Societatea Biblică în instruirea Vindecarea Traumei;
 • Pentru cei doi membri care se pregătesc să slujească pe termen lung;
 • Pentru sănătate și posibilitatea de a vizita biserici și a ține întâlniri;
 • Pentru cele două cărți pe care le punem la dispoziția bisericilor.

Cereri de rugăciune

 • Ne rugăm pentru ajutor în împlinirea activităților planificate pentru 2021;
 • Domnul să ne dea resursele necesare pentru proiectul Rroma;
 • Pentru formarea lucrătorilor în Vindecarea Traumei, din luna aprilie;
 • Pentru pregătirile în organizarea taberei Wycliffe România;
 • Domnul să scoată 25 de lucrători până în 2025 cu Wycliffe România;
 • Pentru pregătirile celor doi membri noi pentru slujirea pe termen lung;
 • Susținerea financiară pentru familia noastră să urce la 100%.

Cu drag Dubei Ruben, Maria, Miriam și Levi