Popoare neatinse și fără Biblie

Popoare neatinse și fără Biblie

Mobilizăm biserici și credincioși individuali să se roage pentru împlinirea Marii Trimiteri

Vă rugăm să adopați în rugăciune un popor neevanghelizat și fără Biblie. Isus ne-a zis: „Mare este secerişul, dar puţini sunt lucrătorii! Rugaţi dar pe Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Său.” Luca 10:2

Căutăm 5 biserici sau credincioși să se roage regulat, cel puțin o dată pe săptămână, timp de un an, pentru fiecare din aceste popoare.

Dacă doriți să adoptați un popor în rugăciune vă rugăm să vă înscrieți la butonul ROAGĂ-TE din dreptul poporului respectiv. Pentru mai multe detalii despre poporul adoptat sau limba vorbită faceți click pe numele sau poza lui respectiv pe numele limbii.

Pentru idei de rugăciune și modul în care au fost selectate aceste popoare faceți click aici.

Vă încurajăm să imprimați cardurile de rugăciune accesând butonul IMPRIMĂ și să le distribuiți la prieteni credincioși, la grupuri de rugăciune și la biserici.

Rugați-vă ca până în anul 2025, în poporul adoptat să aibă loc trei lucruri majore:

  • Să ajungă misionari pe termen lung;
  • Să se înceapă un proiect de traducere a Bibliei;
  • Să existe biserici vibrante care să ducă Evanghelia la poporul lor și la alte popoare.

Aici sunt prezentate aproximativ 400 de popoare neevanghelizate și fără Biblie pe care dorim ca bisericile și credincioșii români să le adopte în rugăciune pentru împlinirea Marii Trimiteri: Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile… (Matei 28:19)

Aceste popoare au fost selectate după următoarele categorii:

  • Au nevoie de Biblie în limbile lor și nu s-a tradus încă nici un fragment;
  • Sunt neatinse cu Evanghelia (5 % creștini sau mai puțini);
  • Populația grupului este de cel puțin 1000 de locuitori.

Informațiile sunt preluate de pe JoshuaProject.

Datele despre un popor se pot modifica în urma cercetării lingvistice în desfășurare și a informațiilor primite de la parteneri. Ar fi de dorit ca datele să fie precise, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil. De aceea, există posibilitatea ca poporul pe care l-ați adoptat să nu mai apară în listă. Cauzele pot fi:

  • S-a început un proces de traducere.
  • În urma cercetării, s-a stabilit că limba nu are vitalitate suficientă pentru a fi nevoie de o traducere a Bibliei în limba respectivă.