3,5% pentru Traducerea Bibliei

Prin direcționarea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul tău pe venit către Wycliffe România poți susține lucrarea de traducere a Bibliei fără să te coste nimic! Conform art. 82, alin. 6 din Codul Fiscal, cetățenii au posibilitatea să decidă în mod direct ce se întâmplă cu aceste cote din impozitele lor.

CE TREBUIE SĂ FAC?

PASUL 1

DESCARCĂ FORMULARUL NECESAR

dacă ai avut venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, dacă pentru acestea din urmă nu ai obligația să depui Declarația Unică.

Declaraţia de consimţământ este necesară doar dacă optezi ca Wycliffe România să depună actele în numele tău. Vezi la PASUL 3.

dacă în 2022 ai avut venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor și ai obligația depunerii Declarației Unice.

PASUL 2

COMPLETEAZĂ ȘI SEMNEAZĂ FORMULARUL 230

Completarea formularului o poți face în mod electronic folosind aplicația Adobe Reader sau imprimă formularul și completează-l de mână, cu majuscule. Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. Datele Asociației Wycliffe România sunt precompletate.

 

Doar următoarele secțiuni trebuie completate:

I.Date de identificare contribuabil
II.2. Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani
(dacă dorești ca decizia de redirecţionare să rămână valabilă și pentru anul următor)
Semnătură contribuabil

PASUL 3

TRIMITE FORMULARUL

Pâna la data de 25 mai 2023 poți trimite formularul prin următoarele metode:

  • la organul fiscal de care aparții, direct la registratură sau prin poștă, conform adresei din cartea de identitate (lista cu adrese)
  • Prin serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual , dacă ai semnătură electronică

Dacă dorești să trimiți formularul la biroul Wycliffe România, te rugăm să o faci până în data de 10 mai 2023. În acest caz împreună cu formularul 230 trebuie să completezi și să ne trimiți și declarația de CONSIMȚĂMÂNT privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Ne poți trimite documentele:

  • Prin poștă sau curier.
    Adresa Wycliffe România: Aleea Peneș Curcanu, Nr. 30, Bl. QB1, Sc. B, Ap. 12, Oradea 410585.
  • Prin email la info@wycliffe.ro
    În acest caz te rugăm să scanezi sau să faci o poză la ambele documente și să ni le trimiți la adresa de email de mai sus.