2020 – Anul Bibliei! – familia Dubei

,

Drept răspuns Isus i-a zis: „Este scris: Omul nu trăiește numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.” Matei 4:4

Anul 2020 a fost declarat Anul Global al Bibliei de către Alianța Evanghelică Mondială și de multe alte organizații din toată lumea. Unul din motivele acestei inițiative este următorul: „Anul Bibliei există pentru a motiva și încuraja urmașii Dumnezeului Bibliei să împărtășească cu bucurie Cuvântul lui Dumnezeu cu cei din jurul lor în diverse moduri adecvate din punct de vedere cultural. Pentru ca toți să aibă acces la Cuvântul lui Dumnezeu, creștinii de pretutindeni trebuie să încurajeze traducerea, publicarea și distribuirea Bibliei și să ajute la educarea și motivarea oamenilor, astfel încât toată lumea să poată avea acces la cuvintele dătătoare de viață din Sfintele Scripturi. Prin toate aceste eforturi, creștinii speră să pună capăt lipsei Bibliei în timpul acestei generații, rezultând un beneficiu major la nivel global, atât pentru familiile noastre cât și pentru cei din jur” (A.D. 2020 Year of the Bible).

Acest an poate deveni un an al unității și colaborării pentru toți cei care prețuiesc Biblia ca fiind Cuvântul infailibil al lui Dumnezeu și care își ghidează viața după Scriptură. Este o ocazie bună de a organiza activități Biblice împreună cu bisericile și organizațiile creștine din localitatea în care sunteți, pentru a promova valorile Bibliei în localitățile noastre. Noi credem că societatea poate fi sănătoasă doar atunci când funcționează pe temelia puternică a Bibliei. Societatea vestică se denaturează moral și social datorită respingerii lui Dumnezeu și a Cuvântului Său.

Vă stăm la dispoziție cu prezentări despre importanța Scripturilor pentru societate din prisma traducerii Bibliei, sau prezentări cu nevoia de Scriptură ale popoarelor în care nu s-a tradus încă. Puteți adopta în rugăciune unul din popoarele care au nevoie de Scriptură în limbile lor, aici: https://wycliffe.ro/adopta/

Proiecte

În luna ianuarie echipa de birou Wycliffe România are întâlniri de planificare pentru acest an. Rugați-vă pentru călăuzire.

Wycliffe România este în căutare de parteneri pentru susținerea financiară a proiectului de traducere a Bibliei pentru surzi care a rămas fără finanțare la începutul anului. Dacă cunoașteți oameni de afacere care ar dori să se implice, contactați-ne.

Liderii echipei de surzi, comitetul și lideri din țară

Pe 7-8 februarie mă voi întâlni cu comitetul de traducere a Bibliei Rroma împreună cu alți parteneri pentru a ajuta la reorganizarea proiectului. Rugați-vă împreună cu noi.

Fiind parte din echipa de coordonare PIM (Parteneri în Misiune), sunt implicat și în pregătirile conferinței naționale de rugăciune pentru misiune, care va avea loc pe 5-7 mai la Valea Drăganului, Cluj. Rugați-vă pentru ajutorul Domnului în pregătiri și pentru dezvoltarea mișcării de mobilizare pentru împlinirea Marii Trimiteri.

Și eu și Maria participăm la întâlniri de planificare în luna ianuarie, în Germania, împreună cu celelalte organizații Wycliffe și alți parteneri din Europa, pentru o colaborare mai bună și o lucrare mai eficientă în susținerea lucrării de traducere a Bibliei în lume și a membrilor noștri implicați în lucrare.

În timpul sărbătorilor ne-am vizitat părinții și ne-am bucurat cu rudele. Copiii noștri au fost bucuroși să își vadă din nou unii din verișori. Ne rugăm ca Domnul să ne păzească și să ne întărească părinții la bătrânețe așa cum și ei au avut grijă de noi până acum. Familia noastră este implicată în activitățile bisericii, copiii și Maria cu instrumente, iar eu cu studiul Biblic și predicarea.

Mulțumiri

 • Mulțumim Domnului pentru oportunitatea de a colabora în 2020, Anul Bibliei;
 • Pentru perseverența traducătorilor surzi și romi în lucrările lor;
 • Pentru planurile bune făcute cu partenerii PIM pentru anul 2020;
 • Pentru harul de a învăța și a colabora cu partenerii din Europa;
 • Pentru bucuria de a ne vedea părinții și rudele în timpul sărbătorilor;
 • Pentru familia noastră care slujește Domnului în diferite domenii în biserică.

Cereri de rugăciune

 • Rugați-vă pentru călăuzirea lui Dumnezeu în planificarea pentru acest an;
 • Pentru parteneri care să susțină financiar traducerea Bibliei pentru surzi;
 • Pentru întâlnirile cu comitetul rroma și pentru restructurarea proiectului;
 • Pentru pregătirile conferinței naționale de rugăciune pentru misiune;
 • Pentru o bună colaborare la nivel global în lucrarea de traducere a Bibliei;
 • Pentru sănătate și ocrotire pentru părinții noștri la bătrânețe;
 • Pentru o creștere frumoasă a copiilor noștri pentru gloria lui Dumnezeu.

Vă suntem recunoscători pentru credincioșia în susținerea noastră prin rugăciune și financiar.

Cu drag Dubei Ruben, Maria, Miriam și Levi