3,5% pentru Traducerea Bibliei

Prin direcționarea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul tău pe venit către Wycliffe România poți susține lucrarea de traducere a Bibliei fără să te coste nimic! Conform art. 82, alin. 6 din Codul Fiscal, cetățenii au posibilitatea să decidă în mod direct ce se întâmplă cu aceste cote din impozitele lor.

Datorită modificărilor fiscale efectuate anul trecut, formularul 230 din acest an are mai multe rubrici pe care trebuie să le completezi, ținând cont de sursa de venit, dar și de o anumită perioadă a anului 2019. 

Ce trebuie să faci?

  1. Descarcă formularul de aici: Formularul 230 precompletat
  2. Imprimă-l și apoi completează-l

Formular 230 – Instrucțiuni de completare:

  • Rubricile II.A.1 și II. B se completează pentru a direcționa 2%, respectiv 3,5 % din impozitul datorat pentru perioadele 1 ianuarie – 31 martie 2019, respectiv 1 aprilie – 31 decembrie 2019, doar dacă ați avut venituri din salarii, pensii, precum și din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă.
  • Secțiunea III. se completează de către persoanele fizice pentru veniturile realizate, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2019, din activități independente/activități agricole impuse pe bază de normă de venit, drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real și/sau din
    cedarea folosinței bunurilor pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.
  • ATENȚIE! La secțiunile II.B. și III se poate opta pentru distribuirea sumei pentru o perioadă de 1 an sau 2 ani.
  • Formularul se completează de mână, în două exemplare, dintre care unul rămâne la tine cu numărul de înregistrare primit la depunere de la Administrația Finanțelor Publice.
  • Instrucțiunile detaliate pentru completarea formularului 230 le găsești AICI.

    3. Depune-l sau trimite-l la organul fiscal în a cărui rază teritorială ai domiciliul (de obicei direcția de finanțe publice). Dacă ai cont online la ANAF (SPV – Spațiul Privat Virtual), poți completa și trimite formularul prin intermediul SPV.

 

Termenul limită de depunere a formularului 230 pentru impozitul pe 2019 este 30 iunie 2020.