Statistici

statistici OCT 2017 lb romana
Traducerea Bibliei în lume
Statistici Wycliffe - 1 octombrie 2017

Astăzi, milioane de oameni din toată lumea au acces la Cuvântul lui Dumnezeu în limba pe care o înțeleg cel mai bine. Dumnezeu își împlinește misiunea prin puterea Sa și prin parteneriate.

În lume sunt aproximativ 7000 de limbi active, și cel puțin o carte din Biblie există în 3312 din ele: 670 au întreaga Biblie, 1521 au Noul Testament, iar 1121 au porțiuni din Scriptură.

Există un proiect de traducere a Bibliei început în 2584 de limbi în 170 de țări. Alianța Globală Wycliffe este implicată în 2125 din acestea. Alianța este formată din peste 100 de organizații din mai mult de 60 de țări.

Scripturi audio sunt disponibile în peste 1100 de limbi. Filmul Isus a fost publicat în 1500 de limbi. Multe din aceste Biblii și resurse sunt disponibile în format digital ca text, audio și video pe internet. Noi nu putem număra câte vieți au fost transformate ca rezultat al traducerii Bibliei. Nici nu avem un număr al celor care s-au rugat și au dăruit financiar ca alții să-și dea timpul și chiar viețile lor pentru această uriașă lucrare. În numele a milioane de oameni din întreaga lume, vă mulțumim!

Totuși, la 1 octombrie 2017 se estimează că, 114 milioane de oameni care vorbesc 1636 de limbi, au nevoie de traducerea Bibliei, limbi în care lucrarea încă nu s-a început.

Dumnezeu a pus pe inima partenerilor din Alianța Globală Wycliffe, Viziunea 2025: Cu ajutorul lui Dumnezeu si al partenerilor, vrem să vedem un proiect de traducere a Bibliei început în toate limbile care au nevoie de ea, până în anul 2025.

Rugați-vă ca popoarele care încă așteaptă Cuvântul lui Dumnezeu sa-l primească în generația aceasta. Au așteptat prea mult! „Mare este secerişul, dar puţini sunt lucrătorii! Rugaţi dar pe Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Său.” Luca 10:2

Vezi aici cum poți să te implici și să susții lucrarea de traducere a Bibliei!

Acum este momentul potrivit pentru a te implica

Susține un misionar sau unul dintre proiectele Wycliffe România

Abonare la buletinele Wycliffe
Abonează-te pentru a primi știri despre misiune, vești și motive de rugăciune din partea membrilor Wycliffe România.

wycliffe.ro folosește cookie-uri. Vă recomandăm să permiteți activarea acestora pentru a vă bucura de o experiență cât mai placută.