Spre marginile pământului – familia Dubei

,

…„Lăudați pe Domnul, toate Neamurile; slăviți-L, toate noroadele.”  Romani 15:11

Începutul anului a fost dedicat pentru a reflecta la trecut și a căuta călăuzirea lui Dumnezeu pentru anul 2018. La adunarea generală a asociației am prezentat rapoarte și planul de activitate. Planificăm cu marginile pământului în minte, o viziune pe care nu vrem s-o pierdem din vedere. Calendarul pentru 2018 este deja aglomerat cu conferințe, atât în țară cât și în afară, și tabere. Anul acesta Wycliffe România sărbătorește 10 ani de Parteneriat în Traducerea Bibliei pe 16-17 noiembrie. Să ne rugăm pentru o colaborare mai mare în ducerea Cuvântului lui Dumnezeu acelor națiuni fără acces la Scriptură în limbile lor.

În domeniul Personalului, în care este implicată Maria, sunt multe schimbări anul acesta, de aceea sunt planificate și câteva ateliere de pregătire. Maria a participat deja la unul din acestea în ianuarie. ”Parteneri în Misiune” (PIM), din care fac parte mai multe organizații misionare, are un departament care oferă grijă pentru misionari unde ajut și eu împreună cu Maria. Coordonatorul lucrării pleacă anul acesta și ne revin nouă mai multe responsabilități. De aceea am fost invitați la un atelier de pregătire în Spania în perioada 12-16 martie 2018. Rugați-vă să fim mai bine pregătiți pentru a ne îngriji de misionarii care au nevoie de ajutor.

PIM organizează o conferință de misiune pe 23-24 martie 2018 la Biserica Penticostală Betania din Cluj în care este implicată și Wycliffe România. Directorii Alianței Evanghelice din Europa și din România vor fi cu noi. Să ne rugăm ca Dumnezeu să mai scoată lucrători la secerișul Lui. Cu această ocazie am fost invitat la Alfa Omega să vorbesc despre misiune și traducerea Bibliei. Ne rugăm ca mai multe biserici să prindă viziunea pentru misiune și să se alăture parteneriatului.

Mobilizarea Bisericii

Împreună cu OM și Biserica Sfânta Treime din București am început un proiect numit Flacăra Pasiunii Pentru Misiune, un circuit în țară pentru mobilizarea bisericilor la misiune. În ianuarie am vizitat câteva biserici în Alexandria. La sfârșitul lui martie vom vizita alte biserici în Codlea. Rugați-vă pentru ocrotire în călătorii, iar pasiunea Domnului față de cei pierduți să deschidă inimile credincioșilor și a bisericilor pentru nevoile celor neatinși cu Evanghelia.

De ceva timp suntem invitați să ajutăm în zonele Balcani și Caucaz, atât în traducerea Bibliei cât și la mobilizarea Bisericii de acolo. SIL, partenerii noștri, au cerut Mariei să se alăture unei echipe de cercetare în zona Caucaz în 8-19 mai, ca un posibil câmp de misiune pentru români. Eu am fost invitat de Alianța Wycliffe în Aprilie să fac parte dintr-un grup pentru strategii trans-regionale, explorând căi de a ajuta la mobilizarea Bisericii dincolo de granițele regiunii noastre. Rugați-vă pentru călăuzirea Domnului.

Familia

Ca familie, mulțumim Domnului că după mai mult de doi ani de când ne-am mutat la Oradea, ne așezăm în sfârșit într-o biserică mică aproape de noi. Copiii noștri se integrează bine în grupul de adolescenți și noi ne simțim parte dintr-o familie spirituală. Ne putem folosi darurile și avem parte de părtășie.

Rugați-vă ca Miriam și Levi să-și predea viețile în totalitate Domnului și să se maturizeze în gândire și caracter. De asemenea rugați-vă ca ei să învețe bine la școală. Ei vor sta cu sora Mariei cât noi vom fi plecați în Spania timp de o săptămână, 9-16 martie. Domnul să ne țină pe toți sănătoși și sub protecția Lui. Vă mulțumim mult pentru rugăciuni și susținere financiară!

Mulțumiri și cereri:

 • Mulțumim Domnului pentru planuri bune și început bun de an;
 • Pentru cei 10 ani de parteneriate în lucrarea Wycliffe România;
 • Pentru viziunea mai largă care cuprinde și regiuni ca Balcani și Caucaz;
 • Pentru libertatea din România de a organiza evenimente creștine;
 • Pentru familiile noastre care ne susțin în lucrare în multe feluri;
 • Pentru părtășia bisericii pe care Domnul ne-a dat-o în apropiere;
 • Rugați-vă ca Wycliffe România, după 10 ani de experiență, să poată sluji mai mult popoarelor fără Biblie;
 • Pentru pregătirea aniversării de 10 ani a Wycliffe România pe 16-17 noiembrie;
 • Pentru conferința Upgrade Mission cu PIM pe 23-24 martie la Cluj;
 • Pentru proiectul Flacăra Pasiunii Pentru Misiune, la Codlea pe 31 mar-1 apr;
 • Pentru călătoria noastră în Spania pe 9-16 martie, și protecție pentru copii;
 • Pentru integrarea familiei în noua biserică și pentru părtășia cu frații.