Motive Rugăciune Misiune | 27 aug – 2 sept 2018

Rugați-vă pentru departamentul Resurse Umane: Singapore

Pentru o săptămână Maria Dubei, coordonatorul departamentului Resurse Umane al organizației, se află în Singapore pentru pregătire și informare cu privire la schimbările sau îmbunătățirile în lucrarea cu membrii care slujesc în traducerea Bibliei local și global. Rugați-vă pentru Maria și timpul ei acolo, pentru întâlnirile și relațiile pe care le va avea cu alți reprezentanți din diferite organizații globale. Rugați-vă pentru o comunicare bună iar tot ceea ce se va discuta și hotărâ să fie de folos organizației spre creșterea și îmbunătățirea departamentului.

Verificarea pasajelor biblice traduse: România

Mulțumim pentru rugăciunile amintite în dreptul proiectului TBSR (Traducerea Bibliei pentru Surzii din România). Un număr bun de pasaje biblice s-au tradus în limbajul semnelor românesc iar următorul pas este verificarea acestor pasaje alături de surzi din țară. Echipele de traducere din Oradea și Cluj-Napoca pregătesc o întâlnire în luna septembrie care va dura două zile la Brașov unde vor invita surzi să participe la verificarea acestora. Rugați-vă pentru putere și înțelepciune în pregătirea acestei întâlniri și pentru un răspuns pozitiv și un număr bun din partea Surzilor din România. Este importantă prezența surzilor la verificarea pasajelor biblice, deoarece părerilor lor cu privire la traducere pot aduce îmbunătățire și clarificare. Rugați-vă ca acest timp să fie cu rod iar pasajele traduse să fie acceptate și promovate în cadrul comunității de Surzi.

Protecție în călătorii: Global

Vara este perioada potrivită în care misionarii Wycliffe România se întorc acasă pentru refacere și un timp de conectare cu bisericile locale. În această perioadă misionarii pot participa în tabere și se pot bucura de concedii, un timp în care să se deconecteze și să se reîncarce pentru câmpul de slujire. Rugați-vă pentru personalul Wycliffe România care sunt plecați, fie cu scop de lucru, conferință sau timp de odihnă. Rugați-vă pentru protecția misionarilor în călătorii, în special a celor care călătoresc înapoi în țările în care slujesc.

Ziua mondială a rugăciunii Wycliffe: Global

„Dumnezeu deschide uși prin rugăciune” este tema Zilei mondiale a rugăciunii din 2018, care va fi marcată în noiembrie. Rugați-vă pentru personalul din organizațiile Alianței Globale Wycliffe în planificarea și pregătirea acestei zi speciale. „De aceea și Eu vă spun: cereți, și vi se va da; căutați, și veți găsi; bateți, și vi se va deschide. Fiindcă oricine cere capătă; cine caută găsește; și celui ce bate i se deschide.” Luca 11: 9-10 (VDC)

Creșterea echipei de traducere: Republica Africană Centrală

Personalul din Asociația Africa Centrală pentru Traducerea Bibliei și Alfabetizare (AACTBA) intenționează să demareze 10 noi proiecte de traducere până în 2021. Ei sunt motivați de nevoile unei țări cu circa 60 de limbi. Având în vedere această viziune, ei trebuie să numească un voluntar pe partea de finanțare care să supravegheze acest departament nou și inovator de finanțare. Acest post implică completarea cererilor de finanțare în limba engleză, crearea de rețele la nivel național și internațional și echiparea colegilor din AACTBA pentru lucrarea în care sunt implicați deja. Rugați-vă ca Dumnezeu să cheme și să înzestreze pe cineva pentru acest rol vital pentru viitorul traducerii Bibliei din Republica Africană Centrală.

Nevoie de consultanți pentru traduceri: Insulele Solomon

Andrew Fanasia, director al Parteneriatului de Alfabetizare și Traducerea Bibliei din Insulele Solomon, caută asistență pentru consultanții în traducere din cadrul programelor lingvistice. Rugați-vă pentru el și comunicarea cu liderii Wycliffe Australia, Asociația Traducerii Bibliei din Papua Noua Guinee și alții despre activitatea din Insulele Solomon. Rugați-vă pentru o mai bună colaborare cu celelalte organizații implicate iar nevoile de verificare pentru aceste programe de traducere din insule să fie împlinite. Există o nevoie mare ca tot mai mulți oameni din Insulele Solomon să fie pregătiți ca și consultanți. Cereți înțelepciune și claritate de la Dumnezeu pentru obiectivele stabilite pe termen lung în pregătirea construirii unei capacități din acest câmp de slujire.

Filmul ISUS îi conduce pe mulți la Hristos: Papua Noua Guinee

Lăudați-L pe Dumnezeu pentru prezentarea filmului „ISUS” din orașul Lae, Papua Noua Guinee în perioada iulie și august. Membrii personalului „Tineri Pentru Misiune” din Lae au prezentat filmul peste tot în oraș. La astfel de evenimente sute de oameni se întorc la Dumnezeu pentru prima dată. Filmul este descărcat pe multe telefoane mobile smart. Cardurile micro SD care conțin filmul și Biblia audio au fost plasate în toate secțiile din cadrul Spitalului General Angau din Lae. Mulți lideri cer ca filmul „ISUS” să fie prezentat în comunitățile lor. Slăviți-L pe Domnul pentru această cale puternică folosită de Duhul Sfânt în care aduce oameni la Împărăția lui Dumnezeu.