Motive Rugăciune Misiune | 21-27 septembrie 2018

Rugați-vă pentru pace în capitală: Etiopia
Familia Pașcalău ne îndeamnă la unitate în rugăciune pentru ei ca familie dar și pentru pacea țării. Din cauza unor conflicte ce s-au izbucnit în capitală a afectat programul normal de școală al copiilor. Rugați-vă ca Dumnezeu să-i protejeze și să fie înțelepți în luarea deciziilor care trebuie luate sub presiunea circumstanțelor. Petru își continuă credincios slujirea cu proiectele de traducere și va urma o călătorie în Tanzania. Rugați-vă pentru sănătate în trup iar Mirela și copiii să fie sub protecția lui Dumnezeu cât timp Petru va fi plecat.

Înflăcărat pentru misiune: Ploiești
Pe 22 septembrie 2018 biserica Agape din Ploiești vă așteaptă cu porțile deschise la un eveniment în care veți putea participa la simularea misiunii transculturale și veți putea asculta mărturii și provocări misionare. Vă așteptăm cu drag la acest eveniment. Mai multe detalii, le găsiți AICI.

Pregătirile pentru aniversarea de 10 ani a Wycliffe: România
Aducem mulțumiri lui Dumnezeu pentru cei 10 ani de la înființarea asociației și dăm slavă Lui pentru felul minunat în care El a lucrat în viețile oamenilor care nu au avut Cuvântul lui Dumnezeu. Dorim să fie un eveniment deosebit în care să sărbătorim lucrările Sale minunate. Rugați-vă pentru întâlnirea care va avea loc la Cluj-Napoca în vederea pregătirii acestui eveniment din luna noiembrie. Rugați-vă pentru protecție în călătorii, discuții cu rod și înțelepciune în finalizarea ultimelor detalii.

Când slujitorii sunt luați pentru interogare: Asia
Lumi M slujește în Asia în domeniul alfabetizării și ne cere susținere în rugăciune pentru frații credincioși care slujesc în acest domeniu. Se întâmplă pe câmpul de slujire ca autoritățile să vină să interogheze lucrătorii implicați. Rugați-vă pentru frații noștri să fie tari în credință și să fie înțelepți și cu har în mărturia pe care o depun. Rugați-vă pentru misionarii care lucrează în această zonă și sunt expuși la risc. Rugați-vă ca Dumnezeu să deschidă uși și inimile autorităților care conduc țara să permită continuarea lucrărilor.

Rugați-vă pentru departamentul de finanțe: Global
Managerul de finanțe al Asociației Wycliffe România, Jeroen Van Velden, se află pentru o săptămână în Rusia cu scopul de a ajuta membrii Wycliffe Rusia cu instalarea și utilizarea noului sistem de finanțe. Rugați-vă pentru acest timp să fie cu rod, iar timpul investit să fie folositor pentru înaintarea lucrărilor din Rusia. Rugați-vă pentru protecția lui Jeroen atât pe perioada șederii, cât și la întoarcere în țară.

Proiectul de traducere a Bibliei pentru Surzi: România
Mulțumim tuturor celor care susțineți financiar și în rugăciuni acest proiect național de traducere. Săptămâna trecută a avut loc cu succes verificarea pasajelor biblice traduse alături de participanți surzi din România. Rugați-vă pentru echipele de traducere care vor trece la următorul pas al traducerii, introducerea schimbărilor aprobate la acea revizuire. Cu ajutorul lui Dumnezeu traducătorii surzi doresc să promoveze pasajele biblice în format video după ce vor primi aprobarea din partea consultantului. Rugați-vă pentru înțelepciune și putere de muncă.

Cuvântul lui Dumnezeu – viu și lucrător: Peru
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru rapoartele încurajatoare din Peru din partea oamenilor care folosesc Noul Testament Panao Quechua. Recent, autoritățile locale dintr-un oraș din Panao au folosit povestea Bunului Samaritean* din Noul Testament ca bază pentru un concurs de lectură pentru copii. Într-o altă locație, păstorul care citea Cuvântul lui Dumnezeu în timpul programului bisericesc a trecut de la spaniolă la quechua. Toată lumea care dormea s-a trezit imediat și a început să acorde atenție. Lăudați-L pe Dumnezeu deoarece Cuvântul Său ajunge la poporul Panao în limba lor maternă. Rugați-vă pentru Terry Smith, care asistă echipa de traducere Panao, deoarece aceștia continuă să lucreze la traduceri din Vechiul Testament.
* Luca 10: 30-37