Motive Rugăciune Misiune | 1-7 noiembrie 2018

Conferința națională de misiune: Republica Moldova
În perioada 1-3 noiembrie, Ruben Dubei și Marius Taciuc vor participa la conferința națională de misiune pentru tinerii baptiști, din Republica Moldova. Conferința va avea loc la Chișinău. Rugați-vă pentru protecția lor în călătorie, la plecare și la venire, ca să fie păziți de orice situație periculoasă. Rugați-vă ca Domnul să le dea inspirație și înțelepciune în timpul prezentărilor, ca mesajul transmis să fie o motivație pentru tineri la a se dărui pentru lucrarea misionară. Rugați-vă pentru aceștia ca să aibă parte de o experiență binecuvântată în care să vadă cât de mare este nevoia de mărturie creștină în Republica Moldova și în afara țării și să înțeleagă care este rolul lor în slujire.

Nevoia de sănătate: România
În această perioadă a anului, mai mulți colegi din echipa de birou au probleme de sănătate cauzate de apariția virozelor și a răcelilor. Rugați-vă pentru însănătoșirea lor, pentru reînviorare și refacere fizică astfel încât să își poată desfășura lucrarea în condiții normale. Rugați-vă ca Dumnezeu să ne protejeze în sezonul rece de gripă și alte boli.

Vizită la biserici și la CRST: România
După conferința națională de misiune de la Chișinău, Ruben se va întoarce în țară și va vizita la sfârșitul săptămânii două biserici din Iași și Galați. Apoi va merge la Centrul Român de Studii Transculturale (CRST) din Constanța unde va prezenta studenților lucrarea Asociației Wycliffe România în contextul global al mișcării de traducere a Bibliei. Rugați-vă pentru Ruben, pentru siguranță pe drum, putere de slujire și călăuzire din partea lui Dumnezeu. Rugați-vă ca bisericile să fie receptive și să continue să susțină misionarii. Rugați-vă și pentru studenții de la CRST, ca Dumnezeu să-i direcționeze spre domeniul și câmpul de slujire potrivit fiecăruia.

Dezvoltarea parteneriatelor: 10 ani Wycliffe România
Mulțumiți-I lui Dumnezeu pentru colaborarea de până acum cu bisericile și agențiile de misiune partenere care au luat parte împreună cu noi la mișcarea globală de traducere a Bibliei. Rugați-vă ca aniversarea de 10 ani a Asociației Wycliffe România, care va avea loc în 16-17 noiembrie la Cluj-Napoca, să fie un prilej prin care să fie construite relații noi, iar cele existente să fie mai puternice și durabile cu partenerii noștri. Rugați-vă ca Dumnezeu să aducă acolo persoanele care sunt în planul Lui pentru ca să conlucrăm pe viitor. Rugați-vă ca prin această conferință bisericile din România să fie încurajate și Domnul să mai pregătească biserici care să susțină lucrarea de misiune.

Parteneriatul în traducerea Scripturii și rugăciune: Global
Membrii personalului The Seed Company, o organizație cu sediul în Statele Unite, sunt pasionați de accelerarea traducerii Cuvântului lui Dumnezeu în orice limbă care are nevoie de ea. Lucrând împreună cu peste 1400 de parteneri globali, ei slujesc bisericilor locale oferind instruire, consultanță, finanțare și gestionare de proiecte. Acești factori sunt esențiali pentru o traducerea relevantă și corectă a Scripturii în limbile locale. Rugăciunea globală oferă o bază solidă pentru munca lor. Mii de parteneri în rugăciune s-au alăturat campaniei „Pray for Zero (Rugați-vă pentru zero)”. * Conform cu statisticile din 1 octombrie 2018, peste 180 de milioane de oameni, folosind 1879 de limbi vorbite și 284 de limbaje ale semnelor au nevoie ca un proces de traducere a Bibliei în limba lor să înceapă. Rugați-vă ca vorbitorii acestor limbi să primească Scriptura până în 2025.

* Campania „Pray for Zero (Rugați-vă pentru zero)” face apel la rugăciune ca până în anul 2025 să nu mai rămână nici o limbă (zero) fără cel puțin o parte din Cuvântul lui Dumnezeu.

Biserica din Kenya preia provocarea de a acoperi toate nevoile de traducere: Kenya
O întâlnire istorică a avut loc în Kenya joi, 18 octombrie. Bible Translation and Literacy (Traducerea Bibliei și Alfabetizare) și Societatea Biblică din Kenya au găzduit pe majoritatea liderilor Bisericii din Kenya pentru a discuta despre ultimele nevoi de traducere a Scripturii în Kenya. Momentul a fost onorat de prezența vicepreședintelui Republicii Kenya care a provocat Biserica să se unească și să finalizeze munca de traducere a Bibliei din Kenya. Liderii bisericii au îmbrățișat provocarea și s-au angajat la o mișcare majoră de strângere de fonduri de-a lungul țării, care va culmina cu o cină pentru strângere de fonduri pe data de 6 decembrie. Ei țintesc să adune patru milioane de dolari. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru acest parteneriat uimitor dintre cele două mari agenții de traducere a Bibliei din Kenya. Este lucrarea Domnului și este minunată în ochii noștri. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru că Biserica din Kenya s-a exprimat într-un singur glas cu privire la lucrarea de traducere a Bibliei din Kenya. Rugați-vă pentru această măreață și excepțională inițiativă, rugați-vă ca strângerea de fonduri să aibă succes pentru onoarea și gloria lui Dumnezeu.

Ziua Mondială de Rugăciune Wycliffe: Global
Ziua Mondială de Rugăciune Wycliffe este un moment în care organizațiile își dedică timp pentru Dumnezeu, îi mulțumesc pentru ceea ce face și își aduc cererile înaintea Lui. Acest lucru are loc în data de 11 noiembrie a fiecărui an sau în jurul ei. Tema din acest an este „Dumnezeu deschide ușile prin rugăciune”. Organizațiile au posibilitatea de a se uni în rugăciune cu alte organizații din Alianța Globală Wycliffe sau partenere, din altă parte a lumii. Prin împărtășirea cererilor de rugăciune, membrii personalului se vor ruga unul pentru celălalt și împreună Îl vor ruga pe Dumnezeu să „deschidă ușile”. Rugați-vă ca această ocazie să aibă ca rezultat o mai bună înțelegere, unitate și colaborare în întreaga mișcare de traducere a Bibliei.