Familia Dubei – Este Lucrarea lui Dumnezeu!

„Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare, o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos.” Filipeni 1:6

Lucrând cu popoarele Naro, Gana, și Gui, și studiind despre ele, am aflat câteva din suferințele prin care au trecut. Pierderea pământului strămoșesc, a culturii și a modului de existență din vânat și adunat fructe sălbatice, fiind tratați cu nedreptate, lipsiți de drepturile lor, și fiind folosiți ca slugi de alte popoare de-a lungul timpului, i-a condus la disperare, deznădejde, dependență de alcool, violență, și la distrugerea familiilor și comunităților lor. Întâmpinăm aceste probleme și la participanții din atelierele noastre care sunt și ei afectați de aceste suferințe. De aceea ne rugăm ca primind Cuvântul lui Dumnezeu în limbile lor, inimile lor rănite să fie vindecate și umplute de bucuria și nădejdea care vin de la Duhul Sfânt, astfel încât Dumnezeu să-i poată folosi pentru restaurarea altora din comunitățile lor.

După învățarea unei istorisiri biblice participanții o împărtășesc în sat ajutând și pe alții să înțeleagă mesajul evangheliei, așa cum ucenicii erau trimiși altă dată de Domnul Isus. La sfârșit ei se roagă pentru oameni și problemele lor…  Un lucrător și participant la atelier a spus: ”Până acum nu am vestit Cuvântul în afara Bisericii, dar acum mergem afară cu Evanghelia. Aceasta va aduce o schimbare în Bisericile noastre!”

Am ținut două ateliere în Botswana cu lucrători din aceste trei popoare în primele două săptămâni din septembrie, și mă pregătesc de un alt atelier care va avea loc în a doua săptămână din noiembrie. Mulțumesc că veți fi alături de noi în rugăciune.

Am participat și la întâlnirile Comitetului Partenerilor pentru Proiectele SAN în Cape Town în prima săptămână din octombrie. Am discutat strategii pentru a dezvolta și folosi Scripturile Orale mai eficient cu scopul de a vedea un impact crescând și de lungă durată în popoarele SAN (Bushmen). Avem planuri pentru anul viitor să începem proiecte în alte popoare SAN care încă așteaptă Evanghelia
în limbile lor.

Maria împreună cu alte patru persoane, având pe inimă lucrarea de traducere a Bibliei din sudul Africii au urcat muntele Drakensberg din Africa de Sud, rugându-se trei zile pentru șapte proiecte noi de traducere a Bibliei care vor începe anul viitor. Aceasta este lucrarea lui Dumnezeu și suntem conștienți că fără El nu vom putea escalada acest munte uriaș de traducere a Bibliei în cele peste o sută de limbi din țările din sudul Africii. Numai El poate aduce acestă lucrare la îndeplinire cu succes până în ziua venirii Domnului Isus!

Misionarii dumneavoastră,

Ruben, Maria, Miriam si Levi Dubei.